Jdi na obsah Jdi na menu
 


Návštevy poradcu chovu WSS odchovaných vrhov za rok 2019

1. 5. 2020

 

Ako poradca chovu pre WSS som navštívila minulého roku všetky odchované vrhy na Slovenku. Samozrejme so súhlasom a pozvaním chovateľov. Navštívila som ich na vlastné náklady.  Musím hneď na začiatku konštatovať, že spolupráca so všetkými chovateľmi bola veľmi dobrá a som rada, že si pre svoje odchovy vybrali  na krytie zdravé, štandardné jedince. Vznikla nám aj nová chovná stanica, kde tatkiež majitelia ochotne spolupracovali a odchovali zdravý a krásny vrh, ktorý bude robiť dobré meno nielen plemenu, ale aj Slovensku, keďže skoro všetky šteniatka z tohto prvého vrhu išli do zahraničia.

1. Vrh H v CHS Kamenné jarky

Tento vrh sa narodil 7.5. 2019 v CHS Kamenné Jarky chovnej suke Axa Šteri a chovnému psovi Forrest Gump Minebea. Narodili sa 4 psíci a 1 sučka. Pán Brezula je skúsený chovateľ a som rada, že znova odchoval po dlhšom čase vrh WSS. Šteniatka sa narodili s dobrými kostrami, správnou tmavou červenou farbou a verím, že z nich budú krásne dospelé  jedince. Aj šteniatka z tohto vrhu šli do zahraničia, takže dúfam, že Slovensku budú robiř len skvelé meno.

2. Vrh C v CHS z Hronca

Tento vrh sa narodil 9.5.2019 v CHS z Hronca chovnej suke Daisy Dúbravská pohoda a chovnému psovi Izi Dexter Han-ende. Narodilo sa 6 súk, čo je v dnešnej dobe veľmi vzácne. Pán Filo je skúsený chovateľ, poľovník a preferuje kupírované chvosty. Preto aj veľa záujemcov, ktorým sme tento vrh odporučili z klubu, sa stiahlo a hľadalo v iných CHS. Nakoniec si všetky sučky našli nové rodiny a verím, že ich uvidíme aj v chove. Majú krásny temperament, typického welsha.

3. Vrh A v CHS Podkonice

Tento vrh sa narodil 22. 6.2019 v CHS Podkonice chovnej suke Sia Brixi´s Pride a chovnému psovi Flash Roy Minebea. Narodili sa 3 psíci a 3 sučky. Táto chovná stanica je úplne nová a som rada, že chovatelia ochotne komunikovali a urobili všetko presne tak, ako sa má a odchovali krásny a zdravý vrh šteniat. Šteniatka sa vďaka ich profesionálnemu prístupu dostali do mnohých krajín sveta a naďalej poskytujú kvalitný chovateľský servis. Šteniatka majú dobrý temperament a správne kostry. Určite niektoré uvidíme aj vo výstavných kruhoch.

4. Vrh J v CHS Minebea

Tento vrh som odchovala  24.10.2019 na chovnej suke I´m Daddy´s Star Minebea a kvalitnom chovnom psovi Izi Dexter Han-Ende. Narodili sa 3 sučky a 3 psíci. Spojila som vlastne dve anglické línie, ktoré nesie suka a pes. A hlavne preto, že otec aj matka vrhu majú skvelé poľovnícke vlohy. Všetky suky z vrhu šli do rúk majiteľom, ktorí s nimi budú pracovať a som veľmi vďačná, že mi verili a dúfam, že ich uvidíme v chove. Na psíkov čakali majiteľia zo zahraničia, tak verím, že aj tých uvidíme vo výstavných kruhoch vo svete.

25.2.2020, Ing. Oľga Borošová, Poradca chovu WSS