Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chovateľská stanica MINEBEA

6. 7. 2007

Chovateľská stanica Minebea!!!

Hoci sme nášho prvého welsha kúpili už v roku 1981 a stále sa u nás striedali iba welshe, až ja som sa začala viac zaujímať o to, čo treba urobiť pre to, aby sme mohli niekedy mať aj vlastný chov. 6. 7. 2007 nám prišiel doklad o tom, že naša chovateľská stanica sa stala skutočnosťou a všetky šteniatka, ktoré od nás odídu budú mať pečiatku Minebea.

Dlho sme vyberali názov a nakoniec vyhral tento. Veľmi sa mi páčil tento názov. Je to vlastne časť  názvu japonskej firmy, o ktorej si môžete niečo prečítať tu: www.minebea.co.jp.

Poprosili sme ich o povolenie používať časť názvu ich firmy a ich stanovisko bolo kladné. Aj touto cestou im chcem poďakovať!

 

 

Naše psíky chováme v malej dedinke na Východe Slovenska na rozsiahlom dvore, kde majú dostatok priestoru a pohybu. Vedieme ich poľovne a každý z našich psov sa aktívne zapája do častých poľovačiek, alebo výcvikov. Čiže welshe nie sú v lese iba počas prípravy na skúšky, ale aktívne sa podieľajú na dohľadávke zveri, na spoločných poľovačkách a posliedkach. Podľa nás, sa ich vlohy nemôžu lepšie rozvíjať, ako priamym kontaktom so zverou. Výsledkom toho sú úspešne zakončené poľovačky a taktiež skvelé výsledky na skúškach. 

Všetky welshe, ktoré chováme prejdú zdravotnými testami, ktoré pravidelne zverejňujeme. Najdôležitejšie je, aby sme eliminovali v chove dedičné choroby, ktoré môžu psíkom a majiteľom znepríjemnovať život. U welshov sa robia rontgeny bedrovyých kĺbov, či nezdedili po rodičoch dyspláziu bedrových kĺbov a taktiež sa testujú oči, či nemajú jednu z dedičných očných chorôb. 

Naša filozofia je chovať zdravé zvieratá a zároveň ich potencionálnym a novým chovateľom poskytovať všetky potrebné informácie a chovateľský servis. Preto všetky údaje o zdraví psíkov uverejňujeme a radi odpovieme na všetky otázky. Lebo si myslíme, že noví majitelia našich šteniatok majú právo vedieť pravdu o rodičoch ich šteniatka, aby vedeli, že si nekupujú mačku vo vreci.   

Taktiež sa zúčastňujeme výstav a sme radi, že tam stretávame veľmi milých ľudí a našich známych. Výstavy absolvujeme skôr kvôli týmto krásnym chvíľam a nie kvôli súťaživosti. Taktiež si vyberáme, ku ktorému rozhodcovi pôjdeme. WSS je skôr málopočetné plemeno, takže pri "vymetaní" všetkých výstav sa dá ľahko získať veľa titulov. Ale toto nie je cieľom našej chovateľskej stanice. Skôr dbáme na to, aby sme zlepšovali chov a získavali nových priaznivcov tohto krásneho plemena. Spoznali sme, ako nových majiteľov našich šteniatok, úžasných ľudí a vznikli dlhoročné priateľstvá, za ktoré sme vďační.

Veríme, že chov sa dá zlepšiť aj tým, že budeme toto plemeno spoznávať a preto za welshami cestujeme hlavne do Veľkej Británie, ktorá je pôvodnou krajinou tohto plemena. Spoznávať históriu a všetky línie v tejto krajine je doslova úžasné. Cieľom našej chovateľskej stanice sa zdravím, krásou a využiteľnosťou čo najviac priblížiť k štandardu anglického welsh springer spaniela....

Radi u nás privítame každého, kto sa o toto plemeno zaujíma. Kľudne nás kontaktujte.

 

Obrazek

a tu je naše nové logo:

nalepka4.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

šteňiatko

Dominik Kubovčík,6. 2. 2021 19:26

Dobrý deň, rozmýšľame s rodičmi, že si zaobstaráme waleskeho Špringer Španiela môže byť chovaný v exterieri ak áno aké by mali byť podmienky, na čo sa máme zamerať? Môžete sa mi ozvať na dominokubino@gmail.com ďakujem Dominik

Šteniatko - sučka

Katarína Lazorová,2. 9. 2017 13:36

Dobrý deň,
naša Asta - zlatý retriever odišla od nás po 15,5 roku a je nám veľmi smutno.
Veľmi by som chcela druhého psíka - sučku, ale iného, aby som neustále neporovnávala. Špringer Španiel je krásne a múdre plemeno a mala by som záujem.Chcela by som sa ale predtým ešte pozrieť na Vaše psíky, dalo by sa? Kedy? Môžete sa mi ozvať katarina.lazorova@gmail.com

www.dari.estranky.cz

Ivona & Darinka,10. 7. 2007 12:36

Přeji mnoho úspěchů a ať vám štěňátka vyjdou. Vážně uvažuji o koupit WSS a taky bych jednou chtěla mít vlastní CHS. Snad příští rok štěňátko vyjde...