Jdi na obsah Jdi na menu
 


7. 1. 2009

31.12.2008 - Šťastný Nový rok 2009!

Prajeme vám veľa zábavy a radosti počas Silvestra a prajeme vám úspešný nový rok 2009! Prajeme vám veľa zdravia, šťastia a veľa krásnych chvíľ s vašimi psíkmi.

 

Obrazek

 

23. 12. 2008 - 12 vianočných psov!

Samozrejme Vám prajeme krásne Vianoce. Keď už budete najedení a budete pozerať všetky rozprávky, ktoré v telke pôjdu, tak si pozrite film, kde hrá hlavnú úlohu welsh springer spaniel. Tento film sa volá 12 vianočných psov a môžete si ho pozrieť 25. 12. 2008 o 7.15 na STV1. Určite sa vám ten film bude páčiť. Krásne Vianoce!

 

Obrazek

18. 12. 2008 - Veselé Vianoce!

 

Obrazek

 

 

 

 

17.12. 2008 - Návšteva v Košiciach

Samozrejme sve veľmi zvedaví, ako sa darí našim šteniatkam, tak sme v tom vianočnom zhone navštívili milú rodinku Stanových.Táto rodinka si vzala na starosť vychovávať najväčšie šidlo z nášho vrhu - April. Dnes sa April volá Sára a je to krásne 8 - mesačné šteniatka. Ale šidlo je to stále :) Ďakujeme Stanovým za pohostinnosť a za starostlivosť o Sáru! Ďalšie fotky Sáry nájdete v jej profile.

 

Obrazek

Sára s Almou boli hneď kamošky, ale Astor bol pre Sáru ten pravý "parťák" na hru :)

 

16. 12. 2008 - www.minebea.sk

Oddnes môžete okrem názvu stránky www.welshie.estranky.cz používať už názov našej chovateľskej stanice ako samostatnú adresu. Stačí už zadať len www.minebea.sk. Taktiež sa mi podarilo pripraviť článok zo zozbieraných informácii o počiatkoch chovu WSS v Československu. Môžete si ho prečítať v menu.

6. 12. 2008 - December bez snehu

Astor dnes odišiel poľovať s ockom na Memoriál Karola Špilára a ja s Almou a Britou sme sa vybrali na malý výlet do lesa. Alma si vyskúšala nos a Brita šla na istotu. Aj napriek tomu, že je december, bolo nám veľmi teplo a po snehu ani nechyrovať. Alma si tej "švédskej" zimy asi neužije :)

 

Obrazek 

28. 11. 2008 - Spomienka

Dnes je to presne rok, čo zomrel náš psík Astor. Spomíname na neho a navždy zostane v našich srdciach. Na jeho počesť sme pomenovali nášho terajšieho psíka Astora. Dúfam, že bude skvelým pokračovateľom tohto skvelého mena. 

 

Obrazek

 

 21. 11. 2008 - Šteniatka jack russel teriérov na predaj!

Ak by sa Vám zachcelo krásneho šteniatka, tak v Prešove ponúkajú krásne šteniatka jack russell teriérov, ponúkajú 3 fenky a 1 psíka. Veľmi krásne, zdravé - odčervené a zaočkované. Ak by ste mali záujem, telefonujte na toto tel.č.: 0903639763

 

Obrazek

 

a ďalšia slečna

 

Obrazek

ešte jedna slečna:

 

Obrazek

a nakoniec psík:

 

Obrazek

10. 11. 2008 - Nové fotky Ambassadora!

Veľmi ma potešilo, že si majitelia našich tohtoročných šteniatok na nás znova spomenuli. Ambassador si krásne užíva v Žiline. Ďakujeme rodine Matečekovcov, že sú takými skvelými pánmi. A ďakujeme, samozrejme, za fotografie, sú krásne: posúďte sami!

 

Obrazek

5. 11. 2008 - Najúspešnejšie chovateľské stanice dneška (VB)

Konečne som si našla čas a pripravila som článok o chovateľských staniciach dnešnej doby na britských ostrovoch. Chcela som oboznámiť milovníkov welshov s informáciami, ktoré im pomôžu zorientovať sa v rodokmeňoch v dnešnej dobe. Sama som mala trochu chaos, keď som kupovala Almu, preto som rada, že článok je na svete. Môžte si ho prečítať v Menu. Takže ak si budete chcieť kúpiť super špičkového welsha, stačí, ak si vyberiete z jednej z týchto chovateľských staníc a získate si dôveru chovateľa, aby vám šteniatko predal.

2.11. 2008 - Výstava Nitracanis

V sobotu sme nechali doma kone a ostatných psov a išli sme si užiť krásne počasie do Nitry. Prvým úspechom bolo, že si Alma konečne zvykla na cestovanie v aute. Užili sme si krásny jesenný deň na výstave v Nitre a naše mláďatká (Astor a Alma) dostali veľmi dobré hodnotenia. A Alma zvládla svoj výstavný debut na jednotku. Hodnotenia a fotky psíkov nájdete na ich stránkach a v ich fotoalbumoch.

 

Obrazek

tento vystavovateľ a jeho pes sa mi najviac páčil :)

 

Obrazek

30. 10. 2008 - Ďakujeme za priazeň!

Už viac ako 10 000 ľudí si pozrelo našu stránku, aby si zistili informácie o welshoch. Za rok a pol je to viac než uspokojujúce. V budúcnosti sa budeme snažiť dávať na web ešte viac užitočných informácii. Pozmenili sme trochu vizuál stránky a veríme, že sa vám bude páčiť. Ďakujeme!

28.9.2008 - Preteky v Snine

Tento týždeň je úspešný aj pre našich jazdcov. Dnes sme absolvovali preteky v Snine a Daro na svojich prvých pretekoch skončil na krásnom treťom mieste! Gratulujeme! A ďakujem Igorovi, že ho tými pretekami zaškolil.

 

Obrazek

26.9.2008 - Nový prírastok do našej rodiny

Vo štvrtok som si urobila malý výlet a priviezla som si krásne dievča s dlhokánskym menom. Alma  (tak ju v skratke voláme) veľmi lietadlá neobľubuje, ale dá sa povedať, že cestu pretrpela statočne. Dnes sa už zoznamuje s našim osadenstvom a teší sa veľkej obľube. Len ju musíme preorientovať na slovenčinu. Máme už aj prvé fotografie v jej fotoalbume.

 

Obrazek

 

22. 9. 2008 - Fotky Arethy

Dnes mi Evička poslala fotky Arethy, takže som mohla aktualizovať jej stránku v rubrike Vrh A. Ďakujem Evke za fotky a za to, že sa o Arethku tak pekne stará.  Táto fotka je podľa mňa najkrajšia

 

Obrazek

9. 9. 2008 - Astor na svojej prvej výstave

V nedeľu 7.9. sme absolvovali krásnu výstavu v Čechách - Špeciálna výstava španielov a vodných psov v Brne - Žebětín. Bola to pekne pripravená výstava, počasie nám vyšlo a cítili sme sa tam fajn. Do kruhu sme šli s veľkým strachom, lebo p. David Shields (Veľká Británia) bol dosť prísny a hodnotil veľmi dôkladne. Veľmi ma preto potešilo, že Astor dostal známku Veľmi nádejný 1. Potešilo ma, že sme porazili psíka z veľmi kvalitnej českej chovnej stanice. Brita dostala známku Veľmi dobrá, ale posudok ma príjemne prekvapil. Britin, aj Astorov posudok nájdete v ich charakteristikách. Fotky vo fotoalbume.

 

Obrazek

 

 

23. 8. 2008 - Stropkovská zlatá podkova 08

Dnes sme spolu s Astorom absolvovali Stropkovskú zlatú podkovu a užívali si víkend. Astor si tam našiel pár "podobných" priateľov :). Pár fotiek nájdete aj v Astorovej fotogalérii.

 

Obrazek

22. 7. 2008 - Aktualizácia stránok

Konečne som si našla čas a aktualizovala som info o Brite (výstava v Košičiach), pridala som fotky šteniatkam, aj nejaké Astorovi. Ale táto fotka sa mi páči najviac: 

 

Obrazek

7. 7. 2008 - Mlaď nám rastie...

Verím, že všetky šteniatka sa tak tešia zo života ako náš Astor. Ten spoznáva svet, pričuchol si už k divej zveri, bol obzrieť naše konské stádo, ale ešte stále väčšinu dňa spí. Vytvorila som mu samostatné fotoalbum a aktualizovala som aj Jokiho fotoalbum.

 

Obrazek

 

2. 7. 2008 - Návšteva v Brne

S našimi šteniatkami (ešte, už s odídeným, s Al Caponem a našim Astorom) sme absolvovali dlhú cestu na návštevu Brna, ktorú zvládli šteniatka skvelo a tešili sa veľkému obdivu.Astora takto zvečnila naša Terezka:

 

Obrazek

Taktiež som aktulalizovala stránky April a Arethy, ktoré majú nové fotografie zo svojich domovov.

26. 6.2008 - Už skoro ťýždeň sú šteniatka v nových domovoch!

Som veľmi šťastná, že o šteniatka mali záujem také skvelé rodiny. S každým som sa stretla osobne a som rada, že šteniatka budú v dobrých rukách. Som veľmi rada, že viac ako polovica bude v dospelosti pracovať aj na poľovačkách a verím, že sa s niektorými stretnem aj na výstavách. Nám ostal doma Astor a zdá sa, že si to teraz naša svorka celkom užíva.   

 

7. 6. 2008 - Šteniatka majú 6 týždňov

Naše šteniatka sa tešia dobrému zdraviu a čakáme už len na tetovanie. Šteniatka sú ako kobylky, ničia všetko naokolo:) Vytvorila som pre každé šteniatko vlastnú stránku, kde budete môcť sledovať jeho vývoj a všetky fotky. Tieto fotky nájdete v Menu v rubrike Vrh A.

 

Obrazek

28. 5. 2008 - Vytvorená fotogaléria so šteniatkami!

 

Obrazek

Keďže je tých šteniatok dosť a mám už veľmi veľa fotografií, vytvorila som im vlastný fotoalbum. Tam budem pridávať nové fotky. Šteniatka sú zdravé a krásne a už nás začinajú poriadne vyjedať :) Sme radi, že rastú a majú sa u nás dobre. 

20. 5. 2008 - Naše šteniatka majú už 25. dní!

Naše šteniatka už majú zúbky, behajú, štekajú a sú samozrejme veľmi veľmi krásne :) Viac fotiek v rubrike šteniatka. Ak máte záujem o šteniatka, ozvite sa čím skôr - míňajú sa. Ale ešte sú nejaké voľné!

Taktiež v Chovateľskej stanici Zo Žeruchy sú nejaké voľné anglické špringerčatá, Ak máte záujem o tie, ozvite sa Ľubovi Chovanovi na tel.č.0903 657 675, urbarvychodna@stonline.sk

 

Obrazek

 

Obrazek

 

Obrazek

2. 5. 2008 - Máme už sedem dní!

Naše šteniatka sa tešia dobrému zdraviu a krásne priberajú. Robia nám iba radosť. Tešíme sa, keď konečne otvoria očká a začnú behať. 

 

Obrazek

 25. 4. 2008 - Konečne sú na svete!

V piatok večer sa nám narodilo krásnych 8 šteniatok, 4 slečny a 4 chalani, Sú úplne nádherní a hlavne sú k svetu a zdraví, čo nás veľmi teší. Dúfame, že sa im bude dariť a hlavne, že budú zdraví a krásni.  Ak by ste mali ešte záujem o šteniatko, ozvite sa nám. Nerátali sme s takým hojným počtom, preto máme ešte niektoré šteniatka voľné. Viac informácii a fotiek v rubrike šteniatka.

 

Obrazek

23. 4. 2008 - Šteniatka anglických špringeršpanielov sú už na svete! 

Keďže naša Brita ešte chodí po dome s veľkým bruchom, tíško závidíme Ľubovi Chovanovi, že už má prenádherné šteniatka ASS. Narodili sa 4 dievčatá a 3 chlapci. Všetky šteniatka sú čierno-biele. Ak máte záujem o kvalitné šteniatka ASS, kľudne zavolajte p. Ľubovi Chovanovi (pochádza z prekrásnej obce Východná:) na tel.č.0903 657 675, urbarvychodna@stonline.sk a on vám poskytne všetky informácie o šteniatkach. Vytvorila som aj fotoalbum ASS. Tak si môžete pozrieť aj nejaké fotky minuloročných šteniatok.

Tu sú fotky tohtoročných krásnych šteniatok:

 

Obrazek-

 

Obrazek

21.4.2008 - Kto je najlepší priateľ človeka?

Dnes som našla prekrásny článok od pána Lasicu. Prečítajte si ho, stojí za to: http://www.pozitivni-noviny.cz/cz/clanek-2007030089

25.3. 2008 - Ďalší prírastok túto jar!

Už si môžeme byť istí, že je jar! Zase sa nám rodia mláďatká, ako každý rok! Dnes v noci o druhej sa Saške narodilo žriebätko! Dala som mu pracovné meno Dante, ale ešte uvidíme! Veľmi sa tešíme, že je zdravé a také krásne!

 

Obrazek

ešte nemá ani 24 hodín...

 

Obrazek

 

22.3.2008 - Potvrdené Britino tehotenstvo!

Dnes sme s Britou absolvovali vyšetrenie ultrazvukom a to potvrdilo, že Brita bude mať určite šteniatka. Teraz už musíme dúfať, že sa narodia zdravé a krásne! 

20.3.2008 - Prajeme Vám krásnu Veľkú Noc! Oddýchnite si a užite si svojích psích priateľov. 

 

Obrazek

 

10. 3. 2008 - Trošku reklamy....

Celkom ma zaujala ponuka nechať si zvečniť svojho psíka a tak som si nechala urobiť Britu z dreva. Chcela som to vyskúšať :) Ak sa Vám to páči, kľudne si dajte zhotoviť svoje zvieratko na jumir@azet.sk

  takto vyzerá živá:

 

Obrazek

a takto vyzerá zvečnená:

 

Obrazek

 

Obrazek

8. 3. 2008 - Výstava Crufts 2008 v Birmighame!

Obrazek

Určite viete, že od 6. do 9. 3. 2008 sa koná najväčšia a najprestížnejšia výstava v Birmighame Crufts 2008 (http://www.crufts.org.uk). 7. marec bol deň, keď sa posudzovali aj welsh springer španiele a my už máme výsledky. BOB na Crufte sa stal SLAPESTONES TWISTER OVER PRIESTBECK JW. Majiteľmi sú MR & MRS R & J MURRAY. Výsledky celého hodnotenia nájdete v menu.

 

Obrazek

  

27. 2. 2008 - Chovateľská stanica  Anglického špringeršpaniela zo Žeruchy

Keďže naša Chovateľská stanica MINEBEA má svoju webovú stránku a niektoré chov. stanice stránky nemajú, lebo ich majitelia to proste nestíhajú, rozhodla som sa, že ak môžem, tak pomôžem. Preto vám dávam do pozornosti aj krytie, ktoré prebehlo v CHS zo Žeruchy a očakávajú šteniatka. Trošku skôr, ako ich očakávame my.

Ak máte záujem o kvalitné šteniatka ASS, kľudne zavolajte p. Ľubovi Chovanovi (pochádza z prekrásnej obce Východná:) na tel.č.0903 657 675, urbarvychodna@stonline.sk a on vám poskytne všetky informácie o krytí. Vytvorila som aj fotoalbum ASS. Tak si môžete pozrieť aj nejaké fotky minuloročných šteniatok. Ja len v stručnosti napíšem informácie o rodičoch:

Matka: GITA zo Žeruchy, čiernobiela, SV I.c., LS I.c. CACT, FS I.c. CACT, výstava V1, hlasitosť, ostrosť

Obrazek

 

   Otec:  FALCO z Chotára, čiernobiely, SV I.c., LS I.c., FS III.c., výstava výborný, CACIB, šampión SR

Obrazek

 

  24. 2. 2008 - Konečne je na svete reportáž z Anglicka

Konečne sa mi podarilo vložiť fotografie a reportáž z anglickej výstavy welsh springer spanielov v Bletchingley.

22. 2. 2008 - Zmeny na stránke

Urobila som viacero zmien na stránke. Všetky info z roku 2007 mi bolo ľúto vyhodiť, tak som pre ne vytvorila rubriku. Všetky staré správy nájdete v Archíve z roku 2007. Taktiež v najbližšej dobe vytvorím rubriku, kde podrobne rozoberiem históriu plemena a konečne si nájdem čas a napíšem reportáž z našej návštevy na výstave welshov v Anglicku.

20.2.2008 - Podarilo sa prvé krytie našej Brity!

Dnes sme nakryli našu Britu fínskym fešákom, ktorý na Slovensku "hosťoval". Aj týmto by som chcela poďakovať chovateľke p. Outi Luis( www.waveseekers.net), že sme mohli použiť tohto psíka, chcem poďakovať aj p. Vierke Janekovej za sprostredkovanie a rodine Repkovej, že sa o Eda starali, kým na Britu "čakal". Ďakujem! Dúfam, ža to bolo úspešné krytie a okolo 23.4. sa nám narodia šteniatka! Viac informácii v rubrike Šteniatka!

Benton Lookin' For Duck, "Ed Stevens"

 

Obrazek

  

29. 1. 2008 - Slovenský šampión krásy mladých Brita od Jezárek!

Dnes nám zo Slovenskej kynologickej jednoty prišlo potvrdenie o tom, že naša Brita je Slovenský šampión krásy mladých. Teraz je pre nás novým cieľom aj Slovenský šampión krásy. Dúfajme, že sa to podarí tento rok!

Obrazek

Nový rok 2008!

Toto je posledné obzretie sa za starým rokom 2007 

 

Obrazek