Jdi na obsah Jdi na menu
 


Boston & District Canine Society Championship Show 2010

26. 1. 2010

Ako som už avízovala, chcela by som Vám priblížiť výstavu psov v meste Peterborough v Anglicku. Celá moja cesta bola riadne dobrodružná. Udiala sa v čase, keď v britskom kráľovstve napadol sneh a všetci Briti boli z toho úplne paf, lebo mali 5 cm snehu a dosť veľký mráz, asi mínus 6. Musím však uznať, že pre nich je sneh niečo nové, nikto nepoužíval nikdy zimné pneumatiky a mali každý deň nedostatok posypového snehu. Pre nás Slovákov, to bola srandaJ.

Do Anglicka som išla hlavne preto, lebo som si bola po nášho nového  člena rodiny, našu Funny. Lietadlá nám  meškali, vlaky a metro však našťastie v Londýne fungovali, takže nakoniec, keď sme doleteli, sme už len vyhrabali v Brne naše auto  z kopy snehu a šťastne sa vrátili domov.

Ale aby som vám priblížila atmosféru na vraj veľmi malej výstave v Peterborough. ObrazekPodobalo sa to na našu medzinárodku, len naša je oveľa horšie organizačne zvládnutá. Prvé prekvapenie bolo to, že parkovanie bolo zdarma a ešte nás krásne navigovali, aby sme zaparkovali, čo najbližšie k hale. Vstupné bolo tiež zdarma a keďže bola vonku dosť veľká zima, haly boli pekne vykurované a suché. Hneď na začiatku ma prekvapilo to, že na výstave v Anglicku je všetko všade označené úplne do detailov. Je tam miesto na odloženie prepraviek pre psov (nikoho by ani nenapadlo, že keď sú takto všetky na kope, tak ich niekto ukradne), je tam priestor pre každého psíka, čiže sa nemusíte báť, že keďObrazek dôjdete na výstavu, nemáte si kde odložiť veci, alebo pripraviť psíka. Všetko dokonale zabezpečené. A kruhy? Neskutočne veľké s umelým trávnikom a bez jedinej chybičky. Tiež ma veľmi potešilo, že okolo každého kruhu sú stoličky a nemáte problém s fandením toho svojho psíka. Samozrejme, neoddeliteľnou súčasťou sú predajné stánky a reštaurácia, alebo len stánky s občerstvením. Tiež je pre našinca niečím novým to, že každé plemeno má vlastného rozhodcu. Celá výstava má svojho manažéra, ktorý zabezpečuje, aby každý rozhodca bol pri svojom plemene na rozhodovanie včas a aby zároveň nebolo narušené jeho pohodlie. Ak rozhodca neposudzuje, trávi čas s ostatnými rozhodcami v časti reštaurácie, ktorá je uzavretá a vyčlenená len pre nich. A samozrejme  na celej výstave vládol neopakovateľný kľud. Žiadna tlačenica, žiadny chaos, len sem tam zabrechal pes a každý si to všetko užíval a tešil sa z toho.

ObrazekJa som si samozrejme užívala kruh, kde boli anglické a welšské špringre. Kvalita samozrejme neporovnateľná s našimi. Prišlo ich síce len niekoľko, lebo viac ako polovica ľudí neprišla kvôli tej strašne „veľkej“ záľahe snehu. Ale samozrejme som spoznala nových ľudí, nové psíky a strašne som fandila. John Thirlwell to vyhral na celej čiare. Prv so svojou fenkou vyhral triedu a potom aj BOBa. Vlastne s ňou potom vyhral aj BIG III v Gundog group. Jeho väčší úspech prišiel až so psíkom maďarskou vyžlou, ktorého nevlastní, iba handluje. Vyhral s  Yogim (Sh Ch/Aus Ch Hungargunn Bear Itn Mind) nielen BOB, ale aj BIG I. v Gundog group a nakoniec vyhral celú výstavu a získla ocenenie bes in show. Yogi sám o sebe je osobnosť. Má 7 rokov a vôbec ako keby nechcel zostarnúť. Je to prekrásny a aristokratický psík. A je to najúspešnejší pes sveta, keďže titul BIS na tejto výstave získal užObrazek ako 16 v rade a v tom čase potreboval ešte jedno víťazstvo, aby sa stal svetovým rekordérom. Stalo sa tak 21. Januára 2010, keď na výstave v Manchestri získal svoj 17 BIS a stal sa Svetovým rekordérom. Je mi cťou, že som tohto psíka mohla osobne spoznať. Gratulujem!!!