Jdi na obsah Jdi na menu
 


Posudzovanie

POSUDZOVANIE VÝSTAV

 

Naše plemeno spoznávam celý život a už dlho som chodila do Veľkej Británie na výstavy a študovala chov. Spoznala som tam veľa ľudí a som im vďačná, že mi pomohli k vzdelaniu a dotlačili ma doslova aj k tomu, aby som to skúsila aj s rozhodovaním. Kennel Club v Anglicku má úplne iné pravidlá, ako FCI na Slovensku, takže som to pomalými krokmi dosiahla. V roku 2015 som zložila test a skúšky a som zaradená na list C, čo znamená, že môžem posudzovať tzv. Open shows. Som rada, že som dostala pozvánky na posudzovanie v roku 2016 a dúfam, že to bude pokračovať. Plynie z toho aj veľká zodpovednosť, takže na sebe musím stále pracovať.

1. výstavu som posudzovala 26.6.2016 v meste Darlington a túto Open show organizoval North of England Spaniel Club. Posudzovala som plemená welsh springer spaniel a field spaniel

img_3681.jpg

môj úplne prvý Best of Breed welsh springer spaniel, prekrásny

SH CH Ferndel Justin Time ShCM

img_3693.jpg

Posudzovala som aj prekrásne plemeno Field spaniel a mojou víťazkou BOB bola Sonnetend Do to Dot at Cabharan, neskôr na výstave získala titul Res Best in Show!

2. výstavu som posudzovala v okolí mesta Preston a výstava psov bola v rámci veľkej Goosrnafgh and Longridge Agricultural show. Posudzovala som plemená Anglický kokeršpaniel, Americký kokeršpaniel, Anglický špringer španiel, a Welsh špringer španiel.

img_0243.jpg

BOB Anglický kokeršpaniel

katie1.jpg

BP a BOB a BPIS v plemene Anglický špringer španiel

img_0255.jpg

BOB v plemene WSS

3. výstavu som posudzovala 6.11.2016 priamo vo Walese v meste Chester. Open show organizovala Rhyl Canine Society. Posudzovala som len plemeno Welsh springer spaniel. Najviac ma uchvátila sučka Pamicks Alice Springs To Vannelmead, ktorej som udelila titul BOB. Potešila mo, že neskôr v záverečkách táto sučka vyhrala aj 4té miesto v Gundog Group

pamicks.jpg