Jdi na obsah Jdi na menu
 


Archiv z roku 2010

3. 1. 2011

31.12. 2010 - Veselý Silvester a krásny welshie Nový rok 2011!

Ten čas uteká ako voda a máme ďalší rok za sebou. Zažili sme toho veľa, som vďačná, že som spoznala nových úžasných ľudí videla som nové miesta na svete a spoznala ďalších krásnych welshov. Odchovali sme krásne šteniatka a tesí ma, že sa dostali k takým úžasným ľuďom, ktorí s nimi pracujú a rozvíjajú ich vlohy. Včera som dostala fotky malého Dylana Minebea, ktorý sa už zúčastňuje poľovačiek. Som veľmi šťastná, že ma takých skvelých pánov!

 

prvy-krat-pri-diviakovi.jpg

20. 12. 2010 - Veselé Vianoce!

 

 

christmas_sk-2010.jpg

 

 

11. 12. 2010 - lovecká sezóna

Náš Astor je vyťažený na maximum. Často pomáha dohľadávať postrelenú zver a dnes v noci to bol asi 5 ročný jeleň. Astor je proste hviezda. Pár jeho "loveckých fotiek, som dala do fotoalbumu.

 

astor_december-2010a.jpg

9. 12. 2010 - Astorove šteniatka

V CHS Avoir du Nez sa narodilo v septembri 10 šteniatok,  dnes sú už všetky šteniatka v nových domovoch a verím, že noví majitelia sa o nich budú dobre starať. Ďakujem Mirke Mifkovej, že vložila do nášho Astora dôveru a mohol sa stať prvýkrát otcom. Na ukážku len fotka malého Bennyho v novom domove v Košiciach:)

 

fotka.jpg

 

8. 12. 2010 - pár super fotiek

Ľubo Šardík si dal tú námahu, došiel z Anglicka a nafotil moje psíky a kone a pár jeho fotiek som dala do fotoalbumu našej Funny (Ferndel Phantasia) a do fotoalbumu Ostatné. Ďakujem mu za fotky.

funny_1year2.jpg 

2. 12. 2010 - ...sniežik sa nám chumelí a všetci čakáme na Santu

Slovensko je pod snehom, ja sneh veľmi nemusím, ale psi sa z neho tešia. V pondelok ´príde Santa a musela som pridať návod, ako sa treba na jeho príchod pripraviť :)Určite si pozrite toto video: 

 

 

22. 11. 2010 - 2 výstavy cez víkend 

Cez víkend sme boli v Nitre na výlet , vzali sme aj Veroniku s Dempseym Minebea. Bolo dobre, vyšlo nám počasie a Funny zažila svoje prvé VD. Fínskej rozhodkyni sa veľmi nepáčila, lebo je chudá. A po ceste bola trošku zničená, ale v nedeľu už bola čerstvá a oddýchnutá (spali sme v krásnom apartmáne :), tak si už vybehala svoje posledné potrebné V1, CAJC a tak splnila podmienky na titul Slovenský junior šampión v jej 12 mesiacoch! Posudky nájdete v jej profile. Ďakujeme Veronike, že nás s Dempseym sprevádzali!  

 

veronika.jpg

 

18. 11. 2011 - Kalendár Slovenskej kyn.jednoty  2011

Neskutočne som sa včera potešila, keď som na internete listovala v budúcoročnom kalendári, ktorý vydáva SKJ na konci roka. Našla som tam totiž fotku Arethy a Desperada, ktorú urobila Evka Skovajsová a ja som ju poslala, keď vyzvali ľudí, aby posielali fotky. Takže, ak ste prihlásení na výstavu v Nitre počas tohto víkendu, tak tento kalendár dostanete :)

 

kalendar-aretha.jpg

takto bude aretha a desperado zdobiť kalendár na 2011 

 

17. 11. 2010 - krásne šteniatka...

Som veľmi šťastná, že mi maličkosti vedia urobiť radosť. Veľmi ma potešilo, že som mohla navštíviť CHS Avoir Du Nez a vidieť Astorove šteniatka. Sú to nádherné šteniatka s krásnym temperamentom. Ďakujem rodine Mifkových za pohostinnosť a za to, že sa tak krásne starajú o tie maličké stvorenia.

 

dsc03564.jpg

Jitřenka je príkladná maminka

 

 

dsc03560.jpg

takýto kukuč je na nezaplatenie :)

12. 11. 2010 - Aktualizácia

Dnes som pridala fotky Dempseyho a Dharmy Minebea do rubriky Vrh D. Dempsey má pridané aj prenádherné video :)

 

img_0209.jpg

malá Dharma

 

11. 11. 2010 - úžasné foto!

Táto fotka sa nedala neuverejniť! Toto je fotka nášho D šteniatka Dempseyho Minebea. Je to úžasná fotka, ktorá sa podarí raz za čas :)

 

dempsey.jpg

5. 11. 2010 - Všetko najlepšie Funny!

Naša malá Funny má dnes presne 1 rok. Je to milé stvorenie, ktoré  už neodmysliteľne patrí k našej svorke. Za ten rok zvládla cestu z Anglicka na Slovensko, absolvovala výstavy na Slovensku a v zahraničí a posledné dva mesiace sa pilne venuje poľovníckemu výcviku. Je to také naše šikovné dievča. A aby sme nezabudli, všetko najlepšie prajeme aj jej bratovi Owenovi (Ferndel Porthos) a sestre Ferndel Puzzle for Arkview

 

ff23052010d.jpg

 

31.10. 2010 - posledné 2 fenky voľné!

V chovateľskej stanici Avoir du Nez majú z 10 šteniatok ešte voľné 2 fenky. Tento vrh je veľmi vyrovnaný. Otcom tohto vrhuje náš Astor Minebea. Takže ak máte záujem o šteniatko - fenku z tohto vrhu, tak kliknite na www.avoir.estranky.cz

30. 10. 2010 - Poľovnícka sezóna v plnom prúde

Môžeme sa znova pochváliť prácou našich welshov . Viackrát do týždňa absolvujú poľovačky a presviedčajú každého o ich skvelých schopnostiach. Dnes dohľadali na čele s Astorom, aj Brita s Funny jeleňa a diviaka. Fotky dám do ich fotoalbumov. Sme na nich veľmi pyšní.

 

30102010085.jpg

25.10. 2010 - Už viac ako 30 000 návštevníkov!

Ani neviem ako a už má moja stránka viac ako 30 000 návštevníkov. Veľmi ma teší, že ľudia si obľúbili plemeno welsh springer spaniel a dúfam, že našli na stránke informácie, ktoré hľadali. Ďakujem všetkým za priazeň!

23. 10. 2010 - fotky z KC a z výstavy vo Swanley

Dnes sa mi podarilo nahrať skoro 150 fotiek z nšej cesty do Londýna. Na výstave sme sa snažili zachytiť, čo najviac, ale ak chcete vidieť originálne fotky (ale len víťazov tried!), tak si pozrite oficiálnu stránku klubu SEWSSC. Mám ju v odkazoch

21.10. 2010 -... ako ryba vo vode

Minulý týždeň bol úžasný. Moje 2 kamarátky a ja sme sa vybrali na 4 dni do Veľkej Británie, kde sme si užívali Londýn. Počas týchto 4 dní sme však stihli aj prehliadku anglického Kennel clubu, ktorá bola vyslovene úžasná a taktiež sme v nedeľu absolvovali šampionát welshov vo Swanley!. Úžasná výstava plná skvelých welshov. O našich potulkoch nájdete reportáž v Menu v sekcii Reportáže z výstav WSS. Fotky z výstavy pridám neskôr, je ich totiž veľmi veľa. Ale aspoň fotka víťazov:

117.jpg

10. 10. 2010 - Hotovo!

Som veľmi šťastná, že sa nám podarilo dokončiť nové bývanie pre našich psíkov. Počkali sme, kým sa naše šteniatka odoberú do nových domovov a pustili sme sa do práce. Včera sa nám podarilo dokončiť stavbu nových voliér a naše welshe sa už nemusia báť, že im v zime bude chladno.

 

kennel.jpg

..a Funny si vyskúšala svoju novú búdu

kennel3.jpg

4.10.2010 - Dobrý rok

Inak sa to už ani nedá nazvať. Nielen, že mi robia radosť moje psíky, ale teším sa aj z úspechov mojich koní. Vidím, že môj "babský jazdecký" tím dozrieva a začíname zažívať aj úspechy. Včera ma potešila Aďa na Rockym, keď skončili na jazdeckých pretekoch s čistým parkúrom a to im zabezpečilo 4. miesto. Som na nich veľmi hrdá! Fotky som dala do fotoalbumu Ostatné

 rocky1.jpg

1. 10. 2010 - Nové fotky!

Dnes bol úžasný deň. Až 4 majitelia našich šteniatok si na mňa spomenuli a poslali mi fotky našich miláčikov. Dala som tie fotky do fotoalbumu Šteniatka WSS 2010. Potešte sa z nich. Ďakujem všetkým majiteľom, že sú takými vzornými pánmi svojich šteniatok a že na naás nezbúdajú :)

 

100_4037.jpg

no nie je tá Dharma nádherná ? :)

29.9.2010 - Gratulujeme k šteniatkam!

Veľmi sa teším, že krytie našim Astorom sa podarilo a 27.9. 2010 sa Jitřenke od Jasluvky narodilo prekrásnych 10 šteniatok. 7 sučiek a 3 psíci. Sú krásni, zdraví a robia mamičke, aj amjiteľom radosť. Som veľmi rada, že je všetko v poriadku a Astor sa môže pýšiť takým potomstvom. Ak by ste mali záujem o šteniatka, kontaktujte pani Mifkovú na www.avoir.estranky.cz 

spolu.jpg

v strede sú 3 psíci a dookola sučky.

16.9.2010 - Šteniatka

Všetky šteniatka už odišli do nových domovov a nám je za nimi doma trošku smutno. Som rada, že na mňa ich majitelia nezabudli a zasýpavajú ma novými fotkami šteniatok  z ich nových domovov. Najviac fotiek urobila Evička, keď u nich na chvíľu hosťoval  Desperado. Evi ďakujem za krásne fotky, aj za starostlivosť :)

img_5563.jpg

12. 9. 2010 - Špeciálna a národná výstava psov v Prešove

V piatok a v sobotu sme absolvovali 2 výstavy: Špeciálna výstava Klubu chovateľov poľovných sliedičov, ktorú rozhodoval Štefan Štefík a Národná výstava, ktorú rozhodoval František Šimek z ČR. Navštívila nás aj Evka Skovajsová s Arethou Minebea, ktorá úspešné zvládla aj bonitáciu do chovu. Na ŠV Funny získala ocenenie výborný 1, CAJC a Aretha výborný 2. Na Národnej výstave: Astor Minebea - výborný 1, CAC, Aretha Minebea - výborný 2 a Ferndel Phantasia alias Funny - výborný 1, CAJC, Víťaz mladých Slovenska. Ich posudky nádete v profiloch psíkov. Astor splnil podmienky na získanie titulu Slovenský šampión krásy! Obidva dni získala BOB Cwrafton Cerrian, ktorej gratulujeme!

 

presov.jpg

5.9.2010 - Medzinárodná výstava v Krakowe (Poľsko)

 Prvýkrát som sa vybrala na výstavu do Poľska a keďže sme už išli do zahraničia, tak som vzala Ester a "našu" Beatrix Potter Minebea. Čiže našu CHS a Slovensko reprezentovali Astor, Funny a Beatrix. Na výstave bolo 6 WSS. BOB vyhral TAres z Debowej rovniny, ktorému gratulujeme! Astor Minebea  - výborný 1, CAC, res. CACIB. Ferndel Phantasia - výborný 1, CAJC, best junior, Beatrix Potter Minebea - výborný 2. Funny sa prvýkrát zúčastnila boja o BOB v svojich 10tich mesiacoch. Na ich stránky však pridám len výsledky, lebo posudky sú v poľštine :)

 

astor_tares.jpg

Tares a Astor (za fotky ďakujem Jagode Samsel)

4.9. 2010 - Šteniatka idú do nových domovov

Tento víkend si začali noví majitelia prichádzať po svoje šteniatka. Som rada, že som spoznala nových úžasných ľudí a verím, že šteniatka sa budú mať ako v bavlnke. Vytvorila som rubriku v menu Vrh D a tam bude mať každé šteniatko svoju stránku.

Dastan v novom domove:

04092010195.jpg

27. 8. 2010 - Je to potvrdené!

Astor bude otcom! Jitřenka od Jaslůvky bola 23.8.2010 na ultrazvuku a jej tehotenstvo bolo potvrdené! Pani Mifková mi oznámila, že bolo vidieť 7 šteniatok a to ešte nejaké môžu byť naviac. Takže bude to veľký vrh. Kto by mal záujem si rezervovať šteniatko po našom Astorovi a Jitřenke, tak si kliknite na túto stránku a kontaktujte pani Mifkovú: www.avoir.estranky.cz

Držíme palce, aby všetko dopadlo dobre!

25. 8. 2010 - Jazdecké preteky v Slovenskom raji

Viem, že táto stránka má byť venovaná welshom, ale chcem sa s vami podeliť aj o našu radosť z našich koníkov. V nedeľu mi totiž urobili radosť moje dve jazdkyne, Ivana a Aďa, keď sa vyznamenali na pretekoch v Hrabušiciach. Ivana na svojich prvých pretekoch na Darovi skončila na krásnom hodnotenom 9tom mieste z 55 zúčastnených. Som na ne obe baby a kone veľmi pyšná. Viac fotiek nájdete vo fotoalbume Ostatné

 

ivana1.jpg

za foto ďakujem p. S. Nosalovi

24. 8. 2010 - Welsh SOS

Dnes som našla na internete welsha, ktorý hľadá nový domov. Keby ste o niekom vedeli, kto by chcel hoci 5 ročného welsha, ktorý by mu robil spoločnosť, posuňte tieto informácie ďalej. V Menu nájdete rubriku Welsh SOS.

 

uli3.jpg

 

17.8.2010 - Konečne fotky

Konečne sa mi podarilo z mnohých foťákov a z mnoých dát zosumarizovať fotky zo stetnutia, ktoré sme organizovali predminulý víkend na Domaši. Pozrite si fotky vo fotoalbume a aspoň trošku si priblížite atmosféru, aká tam vládla. Dúfam, že to zopakujeme aj ďalší rok!

 

1d.jpg

15. 8. 2010 - Naše šteniatka WSS majú 5 týždňov

Dnes som urobila nové fotky našich šteniatok. Dala som ich do fotoalbumu. Šteniatka majú 5 týždňov a utešené rastú. Horúčava im však tiež nerobí dobre...preto si stále hľadajú nejaký tieň.

 

dsc02331.jpg

13. 8. 2010 - František Šebej: o psej kráse

Určite ste už niekedy čítali článok a povedali ste si: tak toto musím dať niekomu prečítať, lebo je to úžasné. Preto aj ja sa s vami chcem podeliť o článok, ktorý napísal pán František Šebej v nedávnom vydaní časopisu Týždeň. Ak máte len chvíľočku čas, tak si ho prečítajte a budete vidieť to, na čo už väčšina kynológov pomaly zabúda...Pán Šebej, ďakujem, že som tento článok  mohla dať na svoj web. Je v rubrike Iné.

9. 8. 2010 - Stretnutie priateľov poľovných sliedičov na Domaši

Cez víkend sme absolvovali úžasný víkend na Domaši, kde sme spolu s Aďou Iglodyovou organizovali stretnutie pre ľudí, ktoých sliediči zaujímajú a majú záujem sa niečo nové so svojimi psíkmi naučiť.  Prišlo 20 ľudí a 14 psíkov, stále sa to tam mlelo psami, výcviky a tréningy boli v plnom prúde. Proste úžasná akcia, ktorú ešte potrebujem stráviť. Fotky dáme do obrovského fotoalbumu a samozrejme uverejníme. ale to až neskôr. Chcela by som poďakovať všetkým, hlavne Adi, že do toho šla, pani MVDr. Kike Zacharovej, ktorá nám prišla prednášať, chcela by som poďakovať ľuďom, ktorí merali dlhé cesty (niektorí až z Čiech), aby boli s nami. A taktiež chcem poďakovať našim sponzorom: Eukanube, firme Vele - distribuce léčiv a fime Happy Dog. Im vďačíme za to, že všetci účastníci si odniesli aj kopec darčekov :) ĎAKUJEM

 

nacvik.jpg

zatiaľ aspoň jedna fotka z nácviku postoja: zľava Evka a Aretha, Dáša a Atos a Frederika  a Ron

7. 8. 2010 - Šteniatka ASS, nové fotky

Ešte sú nejaké voľné šteniatka Anglických špringeršpanielov, tak sme ich s Evkou v piatok nafotili. ich fotky nájdete vo fotoalbume. Ak by ste mali záujem o šteniatko, ozvite sa mi.

 

ass2.jpg

2. 8. 2010 - Šteniatka rastú

Nafotila som znova šteniatka WSS a vložila ich nové fotky do fotoalbumu. Už majú 3 týždne. Máme ešte voľného psíka a voľnú sučku anglických špringrov. Ak budete mať ešte záujem o kvalitné šteniatka, ozvite sa mi.

 

dsc02241.jpg

27.7.2010 - Budú šteniatka!

Dnes od nás odišli majitelia Jitřenky od Jaslůvky, po tom, čo ju nakryli s naším Astorom Minebea. Na moje prekvapenie šlo všetko veľmi ľahko. Astor s Jitřenkou tvorili prekrásny vyrovnaný pár a preto sa veľmi teším na to, aké šteniatka sa z tohto spojenia narodia. Ak by ste mali záujem o šteniatko z tohto spojenia, ozvite sa pani Mifkovej, ich webové stránky sú www.avoir.estranky.cz. Sme radi, že sme spoznali nových úžasných ľudí z welsh sveta :)ďakujeme za návštevu.

20.7. 2010 - Šteniatka všade navôkol!

Máme teraz šteniatok požehnane! Šteniatka welshov utešené rastú, už sa im pomaly otvárajú očká. Všetky šteniatka z tohto vrhu sú už zadané. Máme však voľné ešte šteniatka anglických špringer španielov, ktoré tiež utešene rastú. Už o 2 týždne budú k odberu, ak máte záujem o šteniatko, ozvite sa mi! 

 

image002.jpg

14. 7. 2010 - Šteniatka ASS nové fotky!

Teraz máme šteniatok vyše hlavy. Dnes som vložila na stránku fotky našich šteniatok ASS už s ich menami. Šteniatka už majú jeden mesiac. Ak máte záujem o šteniatka, ozvite sa mi.  Taktiež šteniatka WSS už majú 4 dni. Obávala som o naše 2 najmenšie šteniatka,ktoré sa narodili malinké. Bohužiaľ to neprežili a  máme už len 7 šteniatok, 5 psíkov a 2 fenky. Príroda je niekedy nemilosrdná.

12. 7. 2010 - Organizujeme stretnutie milovníkov španielov (nie majstrov sveta vo futbale :)

Asi pred mesiacom sme sa s Aďou Iglódyovou rozhodli, že urobíme také malé stretnutie spojené so seminármi pre majiteľov španielov. Už dlhšie sme sa pohrávali s touto myšlienkou, lebo sme mali veľa požiadaviek zo strany majiteľov šteniat. Chceli sa viac dozvedieť o svojom plemene, o tom, aké choroby mu hrozia, ako mu upravovať srsť, alebo ako psíka pripraviť na výstavu. Takže sme dali hlavy dokopy a pripravili toto stretnutie: propozicie. Tohto roku je to prvý ročník, tak maximálny počet ľudí je 15. Ak by ste mali záujem sa zúčastniť, tak tu je ešte aj prihláška: prihlaska 

 

10. 7. 2010 - Už sú na svete!

Celá prebdená noc za nami. Som unavená, riadne nevyspaná, ale šťastná, že je všetko OK. Šteniatka sa rodili celú noc, lebo ich je až 9! Tento šialený počet sme nečakali. Pri 5tich som bola spokojná :) Ale narodilo sa krásnych 7 psíkov a 2 fenky. Mamička, aj šteniatka sú zdravé a krásne. Veľmi sa z nich tešíme. Dostali sme už gratulácie z Anglicka, lebo otecko je samozrejme hrdý na svoje detičky :) Šteniatkam som vytvorila fotoalbum, ktoré nájdete v Menu.

dsc02148.jpg

 

8. 7. 2010 - Astor bude otcom!

Veľmi čakáme každú chvíľu na Britu, že porodí svoje šteniatka, už sa pohybuje ako hroch. Držte palce, aby sa šteniatka narodili zdravé. Taktiež si nášho Astora vybrali v CHS Avoir du Nez  (www.avoir.estranky.cz) ako krycieho psa, takže sa koncom tohto roka stane prvýkrát otcom.

30. 6. 2010 - Nové fotky šteniatok ASS!

Do rubriky Šteniatka ASS som pridala nové fotky našich šteniatok anglických špringeršpanielov, majú dnes 19 dní, sú to už krásne šteniatka, ktoré ale svoju maminu nenechajú na pokoji.

steniatka2010a.jpg

a aby ste si nemysleli, že naše welshe sa majú horšie, tak tu je fotka tehotnej Brity a malej Funny v Chorvátsku, kde sme na dovolenke (tieto dve sú privilegované, lebo viac psov sa nám do auta nevmestilo) 

 

p1060963.jpg

 

24. 6. 2010 - Svetová výstava psov v Dánsku!

Asi všetci viete, že Svetová výstava psov v tomto roku sa koná v Dánsku. Už poznáme výsledky za plemeno welsh springer spaniel: https://www.hundeweb.dk/dkk/public/openIndex?ARTICLE_ID=100&UTID=101001&RAID=1260&GRID=08&SHOW_UPLASSERTE_HUNDER=J 

Aj na týchto výsledkoch sa potvrdzuje, že svetovka nevie prilákať anglické psy, tak  to dokáže len Crufts... samozrejme, gratulujeme víťazom!!!

22. 6. 2010 - Ďalší prírastok

Tak ako som sa pred týždňom tešila, že Brita je tehotná, tak dnes sme absolvovali ultrazvuk s mojou kobylkou Baškou, ktorú sme nakryli najlepším koňom Slovenska za rok  2007 švajčiarskym teplokrvníkom Watzi´s Boyom. Dnes je Baška v treťom mesiaci a tešíme sa, že čaká žriebätko. Teraz už len čakať do marca :)

 

  

baska1.jpg

18. 6. 2010 - Doplnenie stránky

Konečne som si našla čas a doplnila som posudky z výstav Astora a Funny v Brne, máme aj fotoalbum v rubrike Výstavy, za fotky ďakujem Adi Iglódyovej.

Chcela by som ešte aspoň takto pogratulovať našej Beatrix Potter Minebea - Berry k jej včerajším prvým narodeninám! Všetko naj! ..ten čas ale letí..

14. 6. 2010 - Máme šteniatka ASS a Brita bola na ultrazvuku!

Mám za sebou veľmi pestrý víkend. Boli sme na 2 úžasných výstavách v Brne, narodili sa nám šteniatka ASS a Brite ukázal ultrazvuk minimálne 5 šteniatok, takže sme v ďalšom očakávaní. Čiže welsh šteniatka očakávame okolo 11.júla. Ak by ste mali záujem o šteniatko anglických špringrov, isto sa mi ozvite. Viac info v rubrike šteniatka ASS.

 

 

dsc_0158.jpg

7.6. 2010 - Astor sa stal chovným psom našej CHS Minebea

Minulý týždeň sme dostali potvrdenie, že náš Astor Minebea sa stal chovným psom a môže byť použitý v chove. Dúfajme, že v budúcnosti sa dočkáme aj šteniatok, ktorých bude Astor otcom :)

28. 5. 2010 - Nové články

Doplnila som do rubriky Zdravie a choroby WSS článok o Babezióze, zákernej chorobe, ktorá sa u nás vyskytuje stále častejšie a je pre psa smrteľná. Taktiež som doplnila článok o Podmienkach cestovania s WSS do Anglicka. Pridala som tam časť o skúsenostiach s dopravou a typoch cestovania so psom.  Ďalší článok, ktorý som preložila z anglických podkladov má názov Podmienky poľovných skúšok vo Veľkej Británii. Na stránke mám aj slovenské skúšobné poriadky, preto môžete porovnať rozdiely.

24. 5. 2010 - Nové fotky Funny

Včera som si našla chvíľočku čas a nafotili sme Funny (Ferndel Phantasia) vo veku 6 mesiacov. Fotky nájdete v jej fotoalbume

 

Obrazek

 12. 5. 2010 - naspäť z welshieho kráľovstva...

Včera večer sme sa vrátili z úžasného výletu v Anglicku, kde sme boli nakryť Britušku. Všetko sa podarilo a symbolicky na Deň matiek 9.5. 2010 bola nakrytá úžasným anglickým gentlemanom  Dylanom  - Julita Ranger. Takže dúfame, že Brita nám okolo 11. júla privedie na svet šteniatka po tomto úžasnom psíkovi. Ďakujem Angie Davis - majiteľke, že som ho mohla použiť vo svojom chove.   Nafotili sme veľa krásnych fotiek, ktoré som dala do fotoalbumu našej Brity.

 

Obrazek

Brita zaľúbená beznádejne do Dylana :)

2. 5. 2010 - Celoštátna výstava psov Banská Bystrica

V nedeľu sme sa vyzbrojili dáždnikmi a cestovali sme do B. Bystrice na výstavu. Počasie sa však nepokazilo a my sme mohli zažiť pokojný deň na výstave v Banskej Bystrici. Posudzoval pán Albín Luknár a od neho som posudok chcela mať, keďže to je človek, ktorý ako prvý priviezol na Slovensko welsha a dlhé roky sa chovu venoval. Na výstave boli len tri welshe a to všetky z našej CHS. Astor vyhral výborný, CAC, BOB, Funny v triede šteniat Veľmi nádejný a Berry získala ocenenie výorný 1. Všetci dostali super posudky a Astor v záverečných súťažiach skupine FCI 8 skončil na krásnom II. mieste! Viac fotiek nájdete vo fotoalbume Výstavy

 

Obrazek

Ester so všetkými welshami

27.4. 2010 - Brita sa dnes začala hárať

Brita sa rozhodla, že už je čas vydať sa za ženíchom, takže dnes je prvý deň, čo sa začala hárať. Budúci štvrtok sa teda vyberieme na výlet naprieč Európou za jej ženíchom Dylanom, aby sme ju mohli nakryť. Držte nám palce, aby všetko dobre dopadlo. Viac informácii o krytí nájdete v rubrike Šteniatka WSS.

 

Obrazek

25.4. 2010 - Happy Birthday vrh A!

V nedeľu 25. 4. som strávila krásnu nedeľu u rodinky Skovajsovcov s nimi a s ich Arethou, fenkou z našeho prvého vrhu, ktorá oslávila druhé narodeniny. Oslava Arethiných narodenín bola veľmi prestížna udalosť v kruhu najdôležitejších ľudí. Podávali sa skvelé pochúťky z celého sveta a oslavovalo sa do neskorých hodín :)

Skvelej rodinke Skovajsovcom ďakujem za milé prijatie a krásny večer.

Gratulujeme Arethe, Astorovi, April, Ambassadorovi, Anabelle, Alexis, Al Caponemu  a Alibabovi. Obávam sa však, že ostatní nemali také krásne narodeniny ako Areth. Prinášame niekoľko fotografií z uzavretej spoločnosti :)

 

Obrazek

Areth objavuje svoju tortu

 

Obrazek

Samozrejme prvá gratulácia prišla od Evky :)

(Tá póza je čisto pre fotografov :)

 

Obrazek

Areth si konečne mohla vychutnať svoju tortu

 

Obrazek

..a tu je dôkraz, že torta chutila

 

Obrazek

všetky Arethine darčeky

(doteraz si lámem hlavu, čo bude robiť s tým poukazom :)

 

Obrazek

..a takto spí narodeninový oslávenec po náročnej oslave a po ostrihaní a vykúpaní :)

13. 4. 2010 - Sme znova v očakávaní!

Včera sme nakryli našu fenku anglického špringra Gitu od Žeruchy skvelým psom z Čiech Acer of Klamar Garden a teraz budeme čakať, či sa koncom júna narodia šteniatka. Ďakujeme jeho majiteľke Radke Kobylkovej, že sme ho mohli použiť v chove. Ak máte záujem si šteniatko anglického špringra rezervovať, kľudne sa mi ozvite. Viac info nájdete v rubrike Šteniatka ASS.

 

Obrazek

Ja a Gita zo Žeruchy

 

 

9. 4. 2010 - Jar je v plnom prúde

Veľmi sa teším, že tá dlhá zima skončila a teším sa, že začína aj čas, keď sa všetko prebúdza a rastie. Pred týždňom sa Baška vrátila z nakrývania krásnym švajčiarskym teplokrvníkom Waddym  a budúci týždeň ideme kryť našu novú fenku anglického špringeršpaniela Gitu zo Žeruchy. Taktiež čakám aj na Britu, aby sme si mohli vyraziť do Anglicka. Tak držte palce, aby to všetko vyšlo. :)

 

Obrazek

Baška a Waddy

 

28. 3. 2010 - Astor dnes splnil poslednú podmienku a stáva sa chovným psom našej CHS!

Veľmi som sa tešila na tento víkend a som rada, že sa vydarilo aj počasie a boli sme aj s našimi psíkmi veľmi úspešní. V sobotu sme absolvovali Národná CAC výstavu v Nitre - Astor skončil ako najlepší pes v plemene a získal výborný, CAC. Titul BOB získala krásna fenka Cwrafton Cerian, ktorej gratulujeme. Funny sa zase pani rozhodkyni Ridarčíkovej veľmi páčila a napísala jej úžasný posudok. Funny získala hodnotenie veľmi nádejná. Druhý deň sme absolvovali Špeciálnu výstavu KCHPS - Astor získal ocenenie Výborný 2 (toto ešte chýbalo Astorovi k uchovneniu)  a Funny veľmi nádejná, Best in show v triede šteniat! Veľmi sa tešíme z tej malej čertice! Viac fotiek v rubrike výstavy..budeme doĺňať aj fotky a posudky.

 

Obrazek

Astor Minebea - V1, CAC, Cwrafton Cerian - V1, CAC, BOB

 

Obrazek

Funny (Ferndel Phantasia)  - veľmi nádejná, Best in show trieda šteniat

 

25.3. 2010  - Šteniatka ASS

Podarilo sa mi kúpiť skvelú fenku anglického špringeršpaniela Gitu zo Žeruchy, ktorú chceme tento mesiac nakryť so skvelým českým psíkom Acer of Klamar Garden. Toto spojenie bude sľubné, ako po pracovnej stránke, tak  aj po výstavnej stránke. Acer je pes, ktorého už dlho obdivujem na výstavách. Ak by ste mali záujem o rezerváciu šteniatka ASS, kľudne sa mi ozvite. Viac nájdete v rubrike Šteniatka ASS

Acer of Klamar Garden

Obrazek

17. 3. 2010 - Fotky z Crufts 2010

Včera som dostala fotky z neďelňajšej súťaže WSS na Crufts 2010, tak som ich uverejnila, aby ste sa pokochali nad krásnymi welshami z Anglicka. Vytvoriala som fotoalbum, ktorý nájdete pod rubrikou Výstavy. Za fotky ďakujem Julie Revill a Mandy Primmer.

 

Obrazek

BOB získala Anne Walton so svojou sukou Hillpark Royal Gold. Anne mi po mojej gratulácii napísala, že bola veľmi šťastná, lebo posledného BOBa na Crufte získala v roku 1975. Už len za jej dlhoročnú prácu a za to, že napísala najúžasnejšiu knihu o welshoch jej ďakujeme!  

15. 3. 2010 - YES! YES! YES!

Takto sme sa všetci včera večer tešili, keď sme sledovali vyvrcholenie najprestížnejšej výstavy planéty Crufts 2010. Veľmi sme sa potešili, že Best in show vyhral Yogi a John Thirlwell, ktorý ho predvádzal. Veľmi sme všeci dúfali, že by to mohol vyhrať, ale samozrejme konkurencia bola silná. Nakoniec sa to však podarilo a Yogi vyhral svoj - a asi najdôležitejší - 19. titul Best in show v jeho živote. Veľmi Johnovi gratulujem a osobne sa teším, že som toho úžasného psíka mohla osobne stretnúť: Je to prekásny pes. Na výstave Crufts v tomto roku sa zúčastnilo okolo 25000 psov, ktorý sa na túto výstavu kvalifikovali. Výsledky v plemene welsh springer spaniel nájdete v Menu.

 

Obrazek

a Yogi v plnej kráse

 

Obrazek

H CH/AUST CH HUNGARGUNN BEAR IT'N MIND (Dog)- majitelia- Mrs N & Mrs K Craggs & Armstrong, handler John Thirlwell

11.3.2010 - Výstava Crufts sa začala!

Najväčšia a najúžasnejšia výstava sveta sa dnes začala. Akosi sa mi  do môjho plánu tohto roku nevmestila, takže snáď nabudúce. Samozrejme, budem ju zase sledovať online. Ak máte záujem si to pozrieť, tak tu je link, kde ju celé 4 dni môžete sledovať. Stojí to za to! A nezabudnite, že nedeľa je deň welsh springer spanielov. Držíme palce všetkým našim známym.

http://www.dfscrufts.tv/

26. 2. 2010 - Nové fotky

Ak budete mať čas medzi našimi hokejovými zápasmi, tak si pozrite aktualizované fotky našich odchovov. Dostali sme fotky od Ambassadora (Adama) Minebea a taktiež sme na výstave nafotili Astora a Beatrix. Táto fotka je asi tá naj: 

 

Obrazek

 

23. 2. 2010 - Fotky z výstavy

V rubrike Výstavy nájdete už nejaké fotky z East cup 2010 z tohto víkendu. Fotky sú už doplnené o fotky aj s Oscarom.

 

21. 2. 2010 - EAST CUP 2010- 1. Medzinárodná výstava psov CACIB Prešov 

Najkrajšia výstava na Slovensku, ktorú sme zažili minulý rok v Prešove, mala tento víkend punc 1. medzinárodnej výstavy. Myslím, že najkvalitnejšie organizačne zvládnutá s perfektným tímom a množstvom psov. Aj pre našu chovnú stanicu to bol veľmi úspešný víkend. Vzali sme tentokrát aj Oscara (weimarský stavač) a veľmi ma potešilo, že mu už ide na ôsmy rok a aj napriek veku si vyslúžili ocenenie Výborný 1. Naším ohnivkom boli samozrejme welshe. Veľmi ma potešilo hodnotenie "našej" Beatrix Potter Minebea, ktorá má 7 mesiacov a nastúpila v triede dorastu. Získala ocenenie veľmi nádejná a v kruhu sa pohybovala ako skúsená šampiónka. Astor Minebea behal s jemu vlastným temperamentom a získal výborný 1, CAC a CACIB! Gratulujeme fenke Sabrine Jankina záhrada, ktorá získala BOB a BIG III.! Ďakujeme organizátorom za skvelú výstavu a za to, že tak skvelo reprezentujú Východné Slovensko!

 

Obrazek

Na fotky si musíte ešte trochu počkať...

 

Obrazek

18. 2. 2010 - už iba 21 dní a začne sa najprestížnejšia výstava psov sveta - Crufts!

Keďže táto výstava je asi to najkrajšie a najprestížnejšie v kynologickom svete, tak sa na ňu všetci psíčkari v marci upriamujú. Je to jedna obrovská anglická slávnosť, na ktorej sa cca 28 000 psov pobije o titul BIS. Veľmi sa mi páčili fotky, z ktorých som aj na svojej stránke urobila fotoalbum a zachytáva začiatky a históriu tejto show. Fotky sú vo fotoalbume s názvom Crufts - historické fotky.

Taktiež som aktualizovala informácie o budúcom otcovi našich šteniatok. Všetky informácie nájdete v rubrike Šteniatka.

 

Obrazek

10. 2. 2010 - Nové postojovky Ferndel Phantasie

Dnes som urobila video, aj nové postojovky našej malej Funny. Má už 3 mesiace. Pozrite si jej stránku v rubrike Naši welshies a taktiež fotoalbum.

31. 1. 2010 - Dvojdňové Skúšky duričov!

U nás od včera nonstop sneží a už máme asi 70 cm snehu. Môžeme ho už aj vyvážať do Afriky. Počas tohto ustavičného sneženia Astor a Joki absovlvovali dvojdňové skúšky duričov a keďže včera na honoch nestretli žiadneho diviaka (v tom hnusnom počasí sa tým diviakom ani nečudujem), tak dnes museli ísť do obory k veľmi nebezpečnému kancovi. Mala som vážny dôvod sa o nich báť, ale obaja to zvládli perfektne a rozhodca Astora dával za príklad. Okrem 2 welshov tam bolo 5 slovenských kopovov a Astor vo svojich ešte ani nie dvoch rokov pracoval na jedničku. Som na neho veľmi pyšná. Astor skončil v I. cene so 191. bodmi a Joki skončil v II. cene so 169 bodmi. Keďže skúšky boli veľmi náročné, som rada, že to takto úspešne máme za sebou. Rozhodcovskú tabuľku dám každému psíkovi k jeho profilu.

26. 1. 2010 - Svetový rekord je prekonaný!

Chcela by som poblahopriať Yogimu, jeho majiteľom a samozrejme J. Thirlwellovi, že sa im podarilo zrealizovať svoj sen a s Yogim sú držiteľmi nového svetového rekordu v počte získaných BIS. Yogi získal 21. 1. 2010 už svoj 17 titul BIS a tým sa stal svetovým rekordérom. Gratulujeme! A verím, že to ešte nebolo jeho posledné slovo!

 

Obrazek

Yogi a jeho BIS v Manchestri minulý týždeň

 Napísala som aj reportáž z výstavy v Anglicku, na ktorej dom bola v januári, tak si ju pozrite v Menu v rubrike: Reportáže z výstav WSS

11. 1. 2010 - Nová radosť v rodine!

Na Vianoce som dostala najkrajší darček, keď mi chovateľ John Thirlwell zavolal, že si môžem prísť po šteniatko - fenku. Hneď som kupovala letenky a vypisovala dovolenku. Keďže som už letela do Anglicka, tak som to spojila s krásnou výstavou psov v Peterborough, kde som stretla priateľov a zoznámila sa s novými ľuďmi. Budem postupne vkladať informácie o našom novom prírastku a napíšem aj reportáž z výstavy, ale zatiaľ si pozrite aspoň fotky na facebooku:

http://www.facebook.com/album.php?aid=45363&id=1522335717&l=bd039c7a89

A tu už je naša nová radosť: Ferndel Phantasia, voláme ju "Funny"

 

Obrazek

A výstavu, na ktorej sme boli nakoniec vyhral John, ktorému samozrejme gratulujeme!

 

Obrazek

a ako keby mu nestačilo, so svojou fenkou Ferndel Short N´ Sweet vyhral BOB a BIG III.

 

Obrazek

1. 1. 2010 - Šťastný nový rok 2010!

Nový rok sme privítali v hmle a bez snehu, ale dúfam, že vám to nepokazio náladu a dobre ste sa zabavili. Ja som na stránke musela urobiť zmeny a keďže mi je za tým starým rokom tak trochu smutno, nechala som si všetky novinky z roku 2009 a dala som ich na samostatnú stránku, ktorú môžete nájsť v Menu pod názvom Archív z roku 2009.

Naši psi sú ako každú zimu mimoriadne aktívni a sprevádzajú nášho tatina na všetkých spoločných, alebo individuálnych poľovačkách. Astor nemá ešte ani dva roky, ale už je z neho skoro starý "mazák". Máme z neho veľkú radosť a on sa z tej aktivity očividne teší tiež.

 

Obrazek