Jdi na obsah Jdi na menu
 


Archív 2016

4. 1. 2017

1.12.2016 - Vianočná súťaž!

sutaz.jpg

Vianočnú súťaž sme ukončili a z cien sa tešila pani Nazadová z Holčíkoviec! Gratulujeme!

10. 11. 2016 - Zase trošku Anglicka

Minulý týždeň som si zaletela do Anglicka, keďže ma pozvali posudzovať prvýkrát welshe do Walesu. Je to taký môj splnený sen, ísť posudzovať tam, odkiaľ welshe priamo pochádzajú. Veľmi ďakujem všetkým a hlavne Rhyl canine Society, ktorý ma pozvali posudzovať a vložili do mňa dôveru. Prv však v sobotu sme boli v Liverpoole na Open show, kde sa vystavoval Lenny (Taimeres Twister Round Nyliram), na ktorého som celý deň bola len pyšná, veď je to vnúčik našej Funny. Funny v ten deň oslavovala doma svoje 7me narodeniny a Lenny nám urobil radosť a vyhral titul Best in show na výstave. tak sme to večer krásne oslávili. Na druhý deň sme šli do Walesu, kde som v Chesteri posudzovala Welsh springer spaniele. BOB získala sučka Pamicks Alice Springs To Vannelmead, ktorá má úplne uchvátila jej dokonalosťou. Hneď by som ju brala domov :) V záverečných súťažiach získala ešte 4té miesto v Gundog group! Gratulujeme!

lenny2016a.jpg

Lenny (Taimeres Twister Round Nyliram)

pamicks.jpg

a môj BOB: Pamicks Alice Springs To Vannelmead

 

1.10.2016 - Klubová výstava v Brne

KCHLS v Čechách zorganizovala v novýh krásnych priestoroch KK Zetoru Brno svoju klubovú výstavu. A pozvali skvelého anglického rozhodcu Franka Whyta (CH Kazval), ktorý posúdil v ten deň 27 WSS. Z tých 27 WSS až 13 malo spojenie s našou CHS, čo ma celkom potešilo. A dokonca naša CHS mala najväčšie zastúpenie vo WSS. Ďakujem majiteľom našich odchovov, že prišli svoje psíky predviesť a reprezentovať svoje poklady. Cítili sme sa spolu veľmi dobre a mali krásny víkend.  A tu sú už naše výsledky:

Cheeky Man Minebea - výborný 2

Forrest Gump Minebea - veľmi dobrý 3

Nyliram Blazing Star - výborný 2, Res CAC

Gangsta Minebea -  výborný 3

Hello Boys Minebea - výborná 1, CAC

BOB získal Cherokee Brixis Pride (syn nášho Boba) a k úspechu mu gratulujeme!!

14527367_10210714497288206_1802292007_n.jpg

ešte trochu a už sa nezmestia na fotku :)

14556041_10210714475647665_1696892779_n.jpg

a krásna Rúženka (Hello Boys Minebea)

25.9.2016 - Memoriál Mileny Štěrbové aj s našou účasťou!

Najvyššiu skúšku pre naše plemeno organizuje Klub CHLS v Čechách len raz za dva roky. Je to to najťažšie, čo WSS môže absolvovať a po minulé roky sa vôbec nepodarilo žiadnym welšom dôjsť túto skúšku do konca. Táto dvojdňová skúška má 18 (!!!) disciplín a je taká prísna, že fakt tam ide o všetko. Preto som celý víkend tŕpla, lebo aj náš odchovanec Gintonic Minebea s jeho paničkou Irenkou boli nominovní na to, aby na túto skúšku nastúpili. Irenku obdivujem, že do toho šla, lebo sa to tam hmýrilo len skúsenými a profesionálnymi kynológmi. Irenka to však dala skvelo a prejavila sa ako skvelý vodič!  Preto som na oboch veľmi pyšná, že skúšku dokončili a v krásnej III. cene. Som na nich veľmi pyšná a veľmi im gratulujem!! Je to aj krásna prezentácia našej CHS! Ďakujeme!!

p1120503.jpg

na začiatku ešte netušili, čo ich čaká

p1120992.jpg

a tu už gratulácia od rozhodcu!!

26.9.2016 - Voľné šteniatka!!

V CHS Seyles v českom Zlíne sa narodilo 7 šteniatok, 6 sučiek a 1 psík. 3 sučky ešte hľadajú majiteľov. Otcom je náš anglický psík Ferndel Midshipman.  Ak by ste mali záujem o krásne šteniatka, určite sa ozvite pani Sedlářovej, na tel. č: +420 731 020 164, alebo  jej napíšte email: sylvie.sedlarova@gmail.com

zari016-135.jpg

Krásna mamka Miharu a jej detičky

30.8.2016 - Gangsta Minebea s krásnym výsledkom

Tento týždeň bola Šárka s Argiem (Gangsta Minebea) na ťažkých všestranných skúškach. A som na nich veľmi pyšná, že to dali a odteraz bude mať Argie pred menom, veľmi vzácne písmeno "U". Gratulujeme!!

img_1571-1.jpg

Šárka s Argiem po úspešných skúškach!

23.8.2016 - Medzinárodné výstavy v Bratislave

Samozrejme sme si zase vymysleli nejakú výstavu, lebo nemôžeme cez víkend iba sedieť doma a tak sme sa vybrali na výstavu do Bratislavy. Nešli sme len so Starom, ale pribalili sme aj Princa (Charming Prince Minebea), aby sme videli, čo v ňom je. V sobotu posudzovala pani Fintorová a prihlásených sme mali 3 psíkov:

Charming Prince Minebea - Výborný 1, CAJC, BOJ

Nyliram Blazing Star - V1, CAC, res. CACIB

Daphne Moon Minebea - V1, CAC, res CACIB

V nedeľu to v tom daždi a katastrofálnom počasí, ktoré sme čakali a prekvapilo asi len organizátorov sme prihlásili len Stara. Posudzovala pani Janeková:

Nyliram Blazing Star - V1, CAC, res. CACIB

blava.jpg

zľava: Prince, Klára, Star a Daphne

24.7.2016 - Fero opäť víťazom

Dnes som z Anglicka dostala zase kopu gratulácii k skvelej správe, že Fero (SH CH Furness Way from Minebea to Nyliram JW) získal svoje 4té CC. Som na neho veľmi pyšná! A Jane a Tomovi Grahamovcom gratulujem!

10.7.2016 - Points of the Dog

V sobotu na výstave psov Peterborough som si veľmi výstavu neužila, lebo som absolvovala skúšky na zvýšenie kvalifikácie. Riadim sa heslom: Čo ťa nezabije, to ťa posilní! Ale teším sa, že sa mi to podarilo a čakajú ma ešte ďalšie kroky k dokonalosti :))

points-of-dog.jpg

9.7.2016 - Goosnargh and Longridge Agricultural show

Mojou druhou výstavou, kde som posudzovala bola Open show v rámci obrovskej akcie, kde bola výstava koní, hospodárskych zvierat, veteránov a úplne perfektný sprievodný program. Neskutočne zaujímavý deň nikomu nepokazilo ani stále meniace sa anglické počasie. Posudzovala som plemená Anglický kokeršpaniel, Americký kokeršpaniel, Anglický špringer španiel, a Welsh špringer španiel. Prekvapila ma účasť a poviem pravdu, že 28 prihlásených kokrov mi vyrazilo dych. Ale so veľmi rada, že sa posuzdovanie vydarilo a môj BOB z plemena Anglický kokeršpaniel sa stal pri inom rozhodcovi 4tým najkrajším poľovným psom a môj Anglický špringer sa dokonca stal Best Puppy in show!!! Veľmi ma to potešilo! Ďakujem všetkým za taký úžasný deň

img_0243.jpg

"môj" BOB v plemene Anglický kokeršpaniel a Best of group 4

img_0254.jpg

"moja" sučka s titulom BOB v plemene WSS

katie.jpg

a "môj" Anglický špringer sa stal najkrajším šteňaťom výstavy

26.6.2016 - North of England Spaniel Club Open Show

Chcela by som poďakovať klubu, že ma pozvali posudzovať túto krásnu výstavu. Keďže som len minulý rok urobila skúšky na rozhodcu v Anglicku, veľmi ma potešilo, že tohto roku už môžem posudzovať. Moju prvú výstavu som posudzovala minulú nedeľu v Darlingtone na prekrásnom mieste. Posudzovala som plemená welsh springer spaniel a Field spaniel. Bol to prekrásny deň a pre mňa obrovská skúsenosť.

img_3663.jpg

Best of Breed v plemene WSS na výstave: SH CH Ferndel Justin Time ShCM

img_3693.jpg

vpravo Best of Breed v plemene Field Spaniel, sučka Sonnetend Do to Dot at Cabharan, neskôr na výstave získala titul Res Best in Show. gratulujeme!

 

25. 6.2016 - Blackpool championship show

Keďže som bola pozvaná do UK na posudzovanie výstav, prišla som do UK trošku skôr a nenechala som si ujsť prekrásnu prímorskú výstavu v meste Blackpool. Ako klasicky, všetko tip top pripravené, zorganizované, krásne kruhy, perfektná nálada a krásni psi. Naše plemeno posudzovala pani Ann Webster a musela posúdiť 62 krásnych welshov. "Naše" psy sa tiež nestratili, lebo Lenny (Taimere’s Twister Round Nyliram JW), vnuk našej Funny vyhral Junior class a nakoniec sa stal Najkrajším mladým psov. Taktiež Joules (Nyliram Miss Joules) vyhrala svoju veľmi silnú triedu, takže sme sa veľmi tešili. Po posudzovaní pripravil klub WSS gardenparty, takže sme oslavovali do večera :)

img_3493.jpg

Lenny pri posudzovaní

img_3538.jpg

Joules

 

 

13. 5. 2016 - Náš Bob opäť otcom

Nášmu Bobovi (Ferndel Midshipman) a sučke Maurícii Seyles sa v ČR narodilo predvčerom 6 krásnych šteniatok - 3 sučky a 3 psíci. Ak by ste mali záujem o kvelitné šteniatko WSS, kliknite na http://www.panibas.cz

panibas-239-1024x768.jpg

15. 4. 2016 - Fero je prvým importovaný WSS vo Veľkej Británii s titulom SH CH (Show champion)!!

Môj sen sa stal skutočnosťou a pred 10 rokmi by som o tomto ani nesnívala. Náš Fero sa stal ako prvý importovaný welsh do Veľkej Británie, anglickým šampiónom. Ani vo sne by mi nenapadlo, že šteňa z mojej CHS bude takto prepisovať históriu. Na získanie šampióna v UK potrebuje pes 3 CC, ale narozdiel od našich výstav, v UK sa neudeľuje CC v každej triede, ale iba jedno CC pre najkrajšieho psa ajedno CC pre najkrajšiu suku v plemene. A často sa výstav účastní aj 100 wss. Keďže je to krajina pôvodu, tých psov je na výstave veľmi veľa. A samozrejme najviac welshov je zastúpených na klubových výstavách, kde posudzujú iba špecialisti pre plemeno. O to je pre mňa väčšou cťou, že Fero svoj titul vybehal na 3 klubových výstavách a 2 z nich korunoval titulom Best in SHOW!

Boli to tieto výstavy: 

12.4.2015 North Of England Welsh Springer Spaniel Club

(rozhodca Daphne Bailey)

5.9. 2015 Welsh Springer Spaniel Club
(rozhodca Christine Knowles) - titul BIS
 
10.4.  2016 North Of England Welsh Springer Spaniel Club
(rozhodca Jane Howarth) - titul BIS

img_9630.jpg

Ferko na "korunovacej" výstave získal titul CC, BOB a Best in SHOW!!

Ďakujem všetkým rozhodcom, ktorí mu tieto tituly udelili, ocenili tým nielen moju prácu, ale aj slovenský chov!

Hlavne Ďakujem Tomovi a Jane Grahamovcom, bez nich by sa to všetko nemohlo zrealizovať!

our-dogs.jpg

reklama v novinách OUR DOGS

 

 

5.4.2016 -  3 výstavy v Nitre

Prvýkrát som si urobila výstavný maratón a absolvovali sme so Starom 3 výstavy v rade. Je to náročné, nielen pre človeka, ale aj pre psa. Mám šťastie, že Star je taký profík a zvládol to na výbornú. V piatok sme absolvovali Victory show a p. rozhodcaovia Jaroslav Matyáš a Skalin Bo udelili Starovi titul CAC. V sobotu sme sa nechali posúdiť ruským rozhodcom Igorom Vyguzovom a Star získal tituly CAC, CACIB a BOB. V nedeľu sme mali najväčšiu a dobrú konkurenciu, ale aj tu Star dokázal svoje kvality a získal veľké pochvaly od rozhodkyne Liliany Roxany Opris z Rumunska. Udelila mu tituly CAC, CACIB a BOB. A v záverčkách bol Star medzi piatimi najlepšími psami z FCI 8.

nitraapril2016.jpg

rozhodkyňa Opris Roxana Liliana a zľava SH CH Nyliram Blazing Star JW ShCM - BOB a sučka Zara Jankina záhrada, ktorej gratulujeme k titulu BOS

 

 

22.3.2016 - Najúspešnejší výstavný WSS v ČR roku 2015

Vrh F sa stále dokazuje ako výnimočný a som za to veľmi vďačná. Ďalšie Fko žne úspechy a ja som viac ako pyšná aj na Aspera aj na jeho majiteľku Lucku. Fellow Aspero Minebea sa stal pre rok 2015 najúspešnejším výstavnym WSS v Českej republike. Veľmi im gratulujeme! Najúspešnejším pracovným WSS sa stala sučka Bereta Idol Bohemia, ktorá je nevlastnou sestrou nášho F vrhu, čiže je Rhysovou dcérou. Sme na ňu tiež pyšní a gratulujeme!!

701994_979661322117113_3514597627749066888_o.jpg

Aspero s jeho obrovskými pohármi

 

15.3.2016 - Zase po CRUFTS!

Charlie, welsh pani Ďuratnej si už našiel nového majiteľa a teší sa dobrej spločnosti. Tak mu prajeme dobrých majiteľov a krásny život.

Cez víkend sa v anglickom Birminghame konala najväčšia a najprestížnejši výstava psov Crufts. Tohto roku mi to nejak nevyšlo a musela som ostať doma, ale sledovala som celú výstavu online. Dúfam, že je to poslednýkrát, že tam nemôžem byť osobne. Naše plemeno posudzovala špecialistka pre plemeno Julie Revill (Kennel Julita) a prihlásilo sa viac ako 220 welshov. Najviac som bola zvedavá ako sa predvedie vnuk našej Funny, Lenny a veľmi potešil, lebo v konkurencii 12 psov si vybehal víťazstvo. veľmi gratulujeme majiteľom Grahamovcom. BOB v našom plemene získal švédsky pes WELFORD'S JESMOND WATERFALL, ktorému gratulujeme!

lenny.jpg

Lenny (TAIMERE'S TWISTER ROUND NYLIRAM JW) v plnej kráse so svojou rozetou

z Crufts 2016

2.3.2016 - WSS si hľadá rodinu

Bola som oslovená jednou rodinkou, ktorí vlastnia psíka z CHS z ČR, ale kvôli zaneprázdnenosti si ho nemôžu nechať a hľadajú mu nových zodpovedných majiteľov. Ak by ste mali záujem o približne ročného psíka, ozvite sa pani Ďuratnej na tel.číslo: 0910 150 631, alebo na email: duratna.iva@gmail.com

Tu je malá charakteristika Charlieho: narodil sa 17.12.2014. Je to
Welsh springer spaniel s PP, otec Fryar Han-ende, matka Cilla
Han-Ende. Je spolocenskej povahy, kontaktny ma rad deti, zvyknuty aj
na ine zvierata (pes, macka). Ma zvladnute hygienicke navyky. Hladam
mu domov, kde bude mat dostatok pohybu. Doteraz zil vnutri v byte. Je
vhodny na chov, polovne ucely aj psie sporty.

a nejake fotky:

imag0408.jpg

este jedna fotka Charlieho.

imag0371.jpg

20.1.2016 - Medzinárodné výstavy v Nitre

V uplynulom víkende sa konali 2 výstavy v Nitre, ktoré boli obe medzinárodné. Prihlásili sme Stara a zažili pekný víkend. Našimi rozhodcami boli p. Miroslav Stanovský v sobotu a pani Zdenka Jílková v nedeľu. Obaja nešetrili slovami chvály na adresu Stara a obidva dni získal hodnotenie na výbornú a tituly: CAC, CACIB a BOB!

face.jpg

13. 1. 2016- Dharma v novom domove!

Som veľmi rada, že Dharma si tak veľmi rýchlo našla domov, lebo je to veľmi milá a krásna sučka. Jej noví majitelia majú farmu v Trebišove, takže ani ďaleko nešla. BUde tam bývať spolu s kamarátom huskym, som rada, že bude mať takého kamaráta. Ďakujem všetkým, ktorí sa pričinili o nájdenie nového domova pre Dharmu.

9.1.2016 - Dharme hľadáme nový domov

Z rodinných dôvodov sa k nám vrátila sučka z nášho D vrhu, má už 5,5 roka  a je to pravá welshia dáma. Hľadáme jej milujúcu rodinu, kde by sme ju mohli umiestniť. Ak máte záujem o welsha, vychovaného, poslušného, oddaného a milého, ozvite sa nám. Napr. na tel. číslo 0905712360 alebo na olgaboros@gmail.com

imag0530.jpg

8.1.2016 - Nový rok

Máme rok 2016 a všetci isto čakáme, čo prinesie. Dúfajme, že len to dobré. Prajeme Vám len veľa zdravia, šťastia a radosti so svojími psíkmi. Ja chcem poďakovať "svojím" majiteľom šteniatok, ktorí sa o svojich psíkov príkladne starajú a reprezentujú naše plemeno a našu CHS! ďakujeme!

Aktualizovala som stránku, vrh CH má svoju rubriku Vrhy v Menu a má aj svoju fotogalériu. Novinky z roku 2015 som znova dala do archívu, aby sme mali spomienky na roky minulé.