Jdi na obsah Jdi na menu
 


Archív 2011

4. 1. 2012

 

 

 

 

Novinky  

  

20. 12. 2011 - Veselé Vianoce !

Prajeme Vám pokojné a ničím nerušené Vianoce

a šťastný  nový rok 2012!

olga-star.jpg

za tvorbu vianočného pozdravu ďakujeme Rudovi Tydorovi!

18. 12. 2011 - Vianoce sa blížia

Tento týždeň mi začali prichádzať vianočné darčeky. Veľkú radosť mi urobil kalendár, ktorý mi poslali Grahamovci, dokonca mi od nich prišli 2 kalendáre. Jeden s ich chovateľskou stanicou Nyliram a jeden ako spomienka na prekrásny Askam, kde sme trávili krásny čas toto leto. Veľmi pekne im za to ďakujem, bolo to veľmi milé prekvapenie. Tiež mi prišiel fínsky časopis LURPPA, pre ktorý som robila rozhovor o mojej CHS, špringroch, našich aktivitách a o kynológii na Slovensku. Časopis je krásny, fotky tiež, ale textu nerozumiem ani slovko, hoci som to sama písala :)

 

nyliram.jpg

kalendáre z CHS Nyliram

 

lurppa.jpg

a fínsky časopis Lurppa

  4. 12. 2011 - Welsh v hlavnej úlohe!

S touto skúsenosťou sa s Vami musím podeliť. Videla som filmy, v ktorom hlavnú úlohu hral welsh springer spaniel a film bol úžasný, vtipný a srdečný. Vrelo odporúčam na predvianočný čas. Dean Spanley pôjde na HBO2, alebo si ju skúste nájsť na DVD:

www.csfd.cz/film/244059-dean-spanley/

 

dean.jpg

 

 

29. 11. 2011 - Nové fotky

Ďakujem naším novým majiteľom, že na nás myslia a posielajú nám krásne fotky. Dnes sme dostali fotky malej Evelyn a Edisona "Harryho". Ich fotky budem pridávať na ich stránky.

 

img_7762.jpg

Evelyn s novým kamarátom

 

edison.jpg

Edison Minebea "Harry"

 

 

27. 11. 2011 - Brixi Avoir Du Nez

Dnes som konečne urobila stránky všetkým šteniatkam a dofinalizovala som všetky informácie, ktoré na stránke chýbali. Hoci začína výstavné "vegetačné"  obdobie, tak začínajú poľovačky a naši psi sú stále v pohybe. Brita sa konečne môže taktiež zúčastňovať týchto aktivít, takže svorka ide naplno.

Musím však veľmi veľmi pochváliť syna nášho Astora - Brina, ktorý len nedávno oslávil prvé narodeniny a už má za sebou toľko skúšok a tréningov, že hocijaký starý poľovnícky pes mu môže závidieť. Sme jeho veľkým fanúšikom a tešíme sa z každého jeho úspechu. Držíme mu palce aj v ďalších skúškach. Tu je jeho stránka a nájdete ju aj na našej stránke v obľúbených odkazoch: www.wss-brixi.estranky.cz/

 

brixi-avoir-du-nez.jpg

Brixi Avoir Du Nez v plnej kráse!

 

23. 11. 2011 - Úžasný článok :)

Tak o toto sa s Vami musím podeliť :) Už som písala, že Evka s Arethou majú svoju webovú stránku www.welshspringer.sk a začali na ňu pridávať články. Myslím si, že kto sa chce dozvedieť niečo o povahe welsha, tak si musí prečítať toto: 

welshspringer.sk/aretha-minebea/preco-welsh/
 

22. 11. 2011 - Psí víkend

Tento víkend už ani viac psami naplnený byť nemohol. Prv sme vyprevádzali naše šteniatka do nových rodín. A pokiaľ sa u nás vystriedalo 8 nových rodín, tak to bolo u nás ako v úli. Naše šteniatka sa fakt rozbehli do celého sveta. Earl cestuje do USA, Eloisa do Fínska, Exupéry odcestoval do Maďarska a Edison je v Čechách. Nakoniec sme sa rozhodli, že si jedno šteniatko po Rhysovi necháme, tak malý Edmund bude ďalším členom našej CHS. Šteniatkam urobíme vlastné stránky.

Cez víkend sme absolvovali 2 výstavy v Nitre. V sobotu rozhodoval pán rozhdoca Schill Robert z Rumunska. Očividne v živote welsha nevidel, lebo rozhodoval rýchlosťou svetla a nejaké welshe ho vôbec nezaujímali. Dovolím si povedať, že o psa ani nezavadil pohľadom. Funny dostala známku dobrá, čo sme tu fakt ešte u nej nevideli, Rhys získal ocenenie V1, ale ani titul, ani BOB nebol udelený :) a o pol dvanástej bolo po výstave, hoci sme na rad išli ako poslední :)

V nedeľu to bolo o niečom inom. Rozhodovala pani rozhodkyňa z Rakúska, veľmi precízne a objektívne. Veľmi pozorná a férová dáma. Veľmi ma potešilo, že Astorova dcéra Bessie Avoir du Nez získala ocenenie V1, CAJC a tým aj získala titul Junior šampión Slovenska, k čomu jej gratulujeme! Funny sa veľmi pekne predviedla a získala titul V1, CAC, Res. CACIB. A Rhys s handlerkou Federikou (Federike ďakujem za handling) získal titul V1, CAC, CACIB, BOB a dostal sa do prvej päťky v Best in group FCI 8. Sme na neho hrdí a jeho majitelia tiež! Fotky nájdete v rubrike výstavy vo fotoalbume Nitracanis 2011. Za fotky ďakujeme Ľubovi Šardíkovi (www.h24.sk)

 

16.jpg

Federika s Rhysom v záverečkách

 

 

30. 10. 2011 - Ten čas letí ...

Naše šteniatka už majú 6 týždňov a na nich vidím, ako ten čas letí a ako sa kráti čas, ktorý ešte spolu strávime. Čas s nimi strávený, je prekrásny a stále mi dodávajú pozitívnu energiu. Sú to také naše malé šťastíčka.

 

dsc05970.jpg

tu sú v takom malom "väzení" :))

  

dsc05992.jpg

krásny božtek :)

 

dsc05996.jpg

a takto milo pozerá Edgar :)

 21. 10. 2011 - Rhys má nové video

Na Rhysovu stránku som pridala video z dnešního dňa, aby chovatelia - poľovníci, ktorí uvažujú o krytí svojich súk s týmto psíkom, vedeli, že hlásiť mačku, je jeho vášeň :) Video je na jeho stránke

14.10. 2011 - Jedno šteniatko máme voľné!

Dnes mi zavolal jeden potenciálny majiteľ, že si kúpil iného psa, takže máme jedného psíka voľného. Šteniatka budú k odberu 15.11. 2011, tak ak máte záujem o šteniatko psíka ozvite sa mi na mail, alebo na 0905712360!

8. 10. 2011 - Konečne má Rhys certifikát šampióna

Rhys, krátko predtým, než prišiel k nám, sa stal anglickým šampiónom krásy. Certifikát sa dlhšie vybavoval, ale už sme ho dostali. Takže už je to aj na papieri :)

 

rhys-champions-cert.jpg

 

6. 10. 2011 - odišiel náš Oscar..:(

Oscar síce nebol welsh, ale skoro 10 rokov bol členom našej rodiny, nášho jazdeckého klubu a bol to pes, ktorého sme všetci milovali. Zomrel po ťažkej chorobe. Je nám za ním smutno...

 

oscar.jpg

 

28. 9. 2011 - Plno noviniek!

Ani neviem, kde mám začať. Pridala som do fotoalbumu šteniatok nové fotky a majú už pridané mená. Rastú ako z vody a tešíme sa, že už otvorili očká. Už sú všetky rezervované a tešia sa na svojich nových majiteľov.

Cez víkend sme ja, Rhys a Funny absolvovali " Priateľské stretnutie priaznivcov poľovných sliedičov". Tento druhý ročník sa konal na strelnici v Nižnej Hutke a prišlo neuveriteľných 32 ľudí, 18 sliedičov a 6 psíkov iných plemien. Bol to úžasný slnečný víkend, kde sme trénovali poľovné disciplíny, handling, úpravu psov, veterinárne a chovateľské prednášky, agility a poslušnosť. Neskutočne nabitý program a kopa srandy. Ďakujem hlavne Adi, že sa do toho tak obula a potom ešte chcem poďakovať hlavne p. Lipaiovi, R. Karolovej. MVDr. Kike Zacharovej, P. Majorovi a všetkým ostatným. Bolo to super a tešíme sa na ďalší ročník!!

Fotky ešte nemám kompletné, ale keď budú, tak urobím fotoalbum!

polo.jpg 

skupina, ktorá trénovala poľovné disciplíny

 

sli.jpg

Adi ďakujem za krásny banner, ktorý urobila!

No a ešte jedna správa. Aretha Minebea má krásnu stránku a pripravuje sa na svoje prvé šteniatka. Myslím, že stránka patrí k tým najkrajším welsh stránkam a verím, že bude naplnená užitočným obsahom: Evi držím palce! Kto má záujem si rezervovať šteniatko z Arethinho vrhu, ozvite sa je na kontakty na stránke: www.welshspringer.sk

 

evka_stranka.jpg

 

 

 

21. 9. 2011 - Už máme skoro týždeň 

Naše šteniatka sa podrobili prvému samostatnému foteniu a celkom sa fotky podarili. Vyrobíme šteniatkam fotoalbum: Šteniatka ešte nemajú popriradzované mená, ale aj to príde veľmi skoro:) 

 

pups1.jpg

 

 

17.9. 2011 - Samé 4ky!!!

Dnes som celý deň tŕpla, ako zvládne moja Funny svoje druhé skúšky. Tentoraz sme ju prihlásili na Farbiarske skúšky malých plemien. Skúšok sa zúčastnilo 12 psov a naša Funny bola jednoducho najlepšia. Som na ňu veľmi pyšná, lebo ju rozhodcovia dávali za príklad. Funny skúšky vyhrala a získala plný počet bodov. Posudok a známky v jej profile.

 

funnyseptermber2011.jpg

toto nie je žiadny gaučák..toto je unavený pes po skúškach :)

16. 9. 2011 . Nové fotky Dharmy a Dempseyho

V mojej emailovej stránke pribudli nové fotky "veľmi krátko stratenej" Dharmy a pribudli krásne fotky Dempseyho. Na týchto dvoch mám špeciálnu slabosť. Sú to naše "biele" zlatíčka.

 

dempsey.jpg

Veronika s Dempseym

dharma.jpg

budapeštianska slečna Dharma

14. 9. 2011 - Náš vrh E!

Po dlhej noci vám môžem oznámiť, že sa nám narodili šteniatka. Je to Britin posledný vrh a ona si povedala, že keď poslednykrát, tak poriadne a porodila krásnych 9 šteniat. Jej najväčší vrh!. Na svet za pár hodín prišlo 7 chlapcov a 2 dievčatá. Je to veľmi vyrovnaný vrh a keď trošku podrastú, tak ich podrobne nafotím. Viac informáci o krytí v rubrike Šteniatka WSS. Je to taktiež prvý vrh na Slovensku po krycom psíkovi Rhysovi, ktorého máme zapožičaného na rok v našej CHS. Čiže sa tomu hovorí: referenčná vzorka :)

pups.jpg  

11. 9. 2011 - Stránka anglického krycieho psa Rhysa

Keďže budem Rhysa hostiť rok na Slovensku a má byť k dispozícii chovným fenám, tak som mu urobila extra stránku, kde nájdete o ňom všetky podrobné informácie. Ak máte záujem o krytie s Rhysom, ozvite sa mi. Stránku nájdete v Menu.

 

rhys.jpg

 

10. 9. 2011 - Ďalší chovný psík z našej CHS

Som rada, že vám môžem oznámiť, že z našej CHS vyšiel ďalší psík, ktorý  splnil chovné podmienky. Je ním Dexter Morgan MInebea a stáva sa chovný krátko po jeho prvých narodeninách. Včera absolvoval výstavu v Luhačoviciach, kde získal ocenenie VD2 a merali aj jeho výšku a hodnota je 47,5 cm. Čiže Dex je odteraz chovným psíkom a ak máte záujem o krytie s Dexom, kľudne sa ozvite aj mne. 

 

luhacovice-014.jpg

 

8. 9. 2011 - Chovná fena Aretha Minebea

Som veľmi rada, že vám môžem oznámiť, že Evka Skovajsová so svojou fenkou Arethou Minebea splnila všetky chovné podmienky a Aretha bola zaradená do chovu. Z Arethy sa stala chovná fena a ja som na ne obe pyšná. Evke a celej jej rodinke ďakujem!

 

aretha-minebea.jpg

 

 

7. 9. 2011 - Klubová výstava poľovných sliedičov

V nedeľu sa konala výstava v ďalekom Báči, ktorú zorganizoval klub v prekrásnom prostredí golfového ihriska, bolo cca o 7 stupňov teplejšie ako na Východe a ja som tu horúčavu ťažko znášala. Kebyže v ten deň nemusím odšoférovať 950 km, tak to bola úžasná výstava:) Mali sme tam veľmi veľa našich šteniat, šteniat po Astorovi a všetkym majiteľom ďakujem, že prišli, že sme samohli opäť stretnúť a mohli reprezentovať moju CHS. Takých milých ľudí si k mojim šteniatkam ani nezaslúžim. Výsledky mojich psov. Bob (Ferndel Midhsipman) - VN1, Najkrajšie šteňa výstavy, Funny (Ferndel Phantasia) - V1, CAC, Rhys (SH CH Pennylock Rhys Over Nyliram JW ShM) - V1, CAC. Rhys vyhral s Federikou aj juniorhandling :) Naše šteniatka z vrhu D (Desperado, Daphne,Dexter) a A (Aretha) skončili všetky so známkou veľmi dobrý a šteniatka po Astorovi (Bery, Besy) tak isto. Akurát Bessie Avoir Du Nez skončila s ocenením V2. Všetkým gratulujem a teším sa na ďalšie stretnutie!!

 

img_7885.jpg

skoro všetci z mojej CHS na výstave v Báči

 

img_7877.jpg

Bob ako víťaz v súťaži o Najkrajšie šťeňa výstavy

 

 

 

img_7825.jpg

Rhys pri posudzovaní

 

img_7854.jpg

Funny pri posudzovaní Davidom Shieldsom (UK)

31.8. 2011 - Znova nádherný výlet a nový člen našej CHS

Tohto roku sa akosi od toho Anglicka nemôžem odtrhnúť, tak som sa tam po mesiaci vydala znova. Veľmi som sa na ten výlet tešila, lebo sme toho mali na pláne veľa. Za cestu vďačím rodine Mifkovej (CHS Avoir Du Nez), ktorí tiež šli kryť svoju Jitřenku od Jasluvky do chovateľskej stanice Glenbrows. Takže som im robila spoločnosť na ceste a tiež mi pomohli priviezť náš nový poklad z CHS Nyliram. Som veľmi poctená, že som od Toma a Jane Grahamovcov dostala ponuku, vziať si na rok ich šampióna Rhysa, s ktorým sme aj my kryli našu Britu. Rhys bude na Slovensku rok a bude k dispozícii chovným fenám. Pripravím mu špeciálnu stránku. Taktiež sme v Anglicku absolvovali výstavu poľovných plemien Open show, ktorú organizoval North Riding Gundog club v Darlingtone. Bola to krásna výstava, typická anglická a čo na nej bolo najkrajšie? Rhysov syn Nyliram Blazing Star vyhral Best in Show!! Veľmi mu gratulujeme! 

  

 

star.jpg

Tom handluje víťaza Best in show - SH CH Nyliram Blazing Star (Rhysov syn)

 

star1.jpg

mala som tú česť fotiť sa s víťazom :) SH CH Nyliram Blazing Star (Star má 22 mesiacov a narodil sa presne v ten istý deň ako naša Funny :)

 

my.jpg

fotka už z  ČR (za nami bola hora Říp, škoda, že mi ju Tonda nesfotil):

na fotke sú 2 Astorove detičky, Brix a Bery, ktorí získali cez víkend na MVP v Mladej Boleslavi V1, CAJC a Brix porazil o titul Víťaza mladých svoju sestru ( na výstave bola aj náš Dexter a obdržal ocenenie VD), na fotke je aj Jitřenka - úspešne nakrytá a ešte aj Rhys, ktorý sa stáva našim hosťom.

 

22. 8. 2011 - Úspešný víkend

Ja som tento víkend strávila v Slovenskom raji s mojimi jazdcami a koňmi na pretekoch. Čiže som stresovala pri parkúrovom obdĺžniku, či to moji zverenci zvládnu. Maggie s Darom mi urobili obrovskú radsoť, keď zvládli čisto nielen parkúr, ale potom aj rozoskakovanie a len pár sekúnd ich posunulo na 6.te krásne bodované miesto. Veľmi sa z nich teším!

A tiež som dostávala správy, lebo šteniatka po Astorovi proste excelujú. Bessie v Bratislave na MVP získala v prvý deň V1, CAJC a na druhý deň získala V2. Oľge a Bessie gratulujem! Taktiež som dostala správu z Čiech, že v 11 mesiacoch tiež Astorov synáčik Brixí zvládol Vlohové skúšky v I. cene. Gratulujem Lucke, čoby majiteľke Brixího!

 

daro.jpg

Maggie s Darom

 

bessie1.jpg

Oľga s Bessie v Bratislave na MVP

 

 

13. 8. 2011 - Brita je tehotná!

Vo štvrtok sme boli s Britou na ultrazvuk, veľmi to ani nebolo potebné, lebo nám rastie pred očami, ale šli sme tam hlavne kvôli istote. Videli sme viac šteniatok, ale nie je možné ich spočítať, tak sa necháme prekvapiť. Hlavne, že je Brita v poriadku a tehotenstvo si užíva. 

7. 8. 2011 - Dexter Morgan Minebea

Veľmi veľmi ma potešila správa z Hradce Králové, od rodiny Dušekovcov, ktorí mi oznámili, že absolvovali s Dexterom tiež rontgen na dyspláziu bedrových kĺbov a výsledok je 0/1 (A/B). Je to skvelý výsledok a dúfam, že Dexter nám také dobré meno bude robiť aj naďalej :) Veľmi ďakujem jeho majiteľom, že mu poskytli taký krásny domov a starajú sa o neho na 100%!!Ďakujeme!

31. 7. 2011 - Zmeny pri cestovaní so psom do Anglicka

Pred časom som napísala aj článok o tom, ako cestovať so psom do Anglicka, lebo ten proces je strašne komplikovaný a najdôležitejšie na tom je, že ho musíte začať 6 mesiacov pred cestou. Ale tomuto zdĺhavému procesu bude za chvíľu koniec. Od 1.1. 2012 už nebudú potrebné krvné testy, ani karanténa a ani odčervenie a odblšenie 48 hodín pred cestou. Takže to uľahčí aj naše cestovanie. Viac informácii si môžete prečítať tu: http://www.defra.gov.uk/news/2011/06/30/new-rules-pet-passports/ 

29.7.2011 - Posudok na dyspláziu bedrových kĺbov

Dnes som sa veľmi potešila, lebo sme dostali posudok Funninho rontgenu bedrových kĺbov na dedičnú chorobu dyspláziu. Funny je bez náznaku tejto choroby a jej hodnotenie kĺbov je 0/0 (A/A), čiže je to ten najlepší výsledok, aký mohla dosiahnuť. Máme z toho veľkú radosť, lebo zdravie našich psov je to najdôležitejšie!

23. 7. 2011 - Dogfestival vo Veľkej Ide 

V sobotu nám v tom upršanom týždni vyšlo slnko a my sme sa mohli tešiť na výstavu, ktorú sme chceli podporiť. Rozhodovala Mgr. Jana Janeková a naše odchovy ohodnotila známkou veľmi dobrý. Funny získala ocenenie V1, CAC, Res. CACIB a dokonca sa zúčastnil aj Astorov syn Benny a ten získal ocenenie V2. Na túto akciu nás prišlo podporiť toľko ľudí, že sa musím ospravedlniť veľa ľuďom, že som sa im nestihla venovať. Takú účasť našic welshov som nezažila. Aspoň v skratke chcem poďakovať Mirke s Míšou, Oľge a Andrejovi, Veronike, Pati, Mikulovcom, Federike, Adi a Reni, Ivke a Zuzke,  že tam s nami boli, pomáhali nám a podporovali nás. ĎAKUJEM!

minebea.jpg

skoro všetci Minebea, poslední dvaja zprava sú poľské psy Jagody Samsel, ktorá získala BOB! Gratulujeme! 

16. 7. 2011 - Skúšky vlôh malých plemien v Košiciach

Pár hodín po tom, čo sme prišli z Anglicka, sme sa vypravili s Funny na poľovné skúšky. Robili nám spoločnosť ešte Evka s Arethou, ktoré došli z Pezinka absolvovať skúšky. Na skúškach bolo 8 psov, z toho 3 welshe. Funny som prvýkrát viedla na skúškach ja a dosť som mala trému. Trošku som z toho stresovala, ale suveréna Funny pracovala prekrásne. Na moje prekvapenie sme skončili v I. cene a Funny skončila ako druhý njlepší psík skúšok. Veľmi som na ňu pyšná. Aretha s Evkou skončili v III. cene, som na ne obe pyšná, lebo nie sú poľovníci a všetko si museli natrénovať. Gratulujem im k výsledku! Fotky z akcie sú vo fotoalbume

 

k.jpg

Funny na skúškach

 

i.jpg

Evka s Arethou

 

 

9.7. - 15.7. 2011 - Anglicko

Som veľmi šťastná, že som mohla absolvovať krásny týždeň vo Veľkej Británii, kde som si užívala krásnu krajinu  a super ľudí. Strávila som pár dní v 3 veľmi známych chovateľských staniciach wss - Nyliram, Julita a Ferndel. Strávila som krásny čas s týmito chovateľmi a veľmi im ďakujem za ich pohostinnosť a starostlivosť. 12. 7. 2011 sme nakryli našu Britu krásnym Rhysom a dúfame, že z toho niečo bude. Je to krásny, dobrosrdečný a temperamentný psík.

 

88.jpg

 

Taktiež sme strávili deň v chovateľskej stanici Ferndel a odtiaľ sme si odviezli šteniatko Ferndel Midshipman "Bob", ktorý s nami absolvoval cestu späť a robil Brite spoločnosť. Bude novým členom našej chovateľskej stanice a dúfam, že sa u nás bude cítiť dobre. Ďakujeme Johnovi za toto skvelé šteniatko.Samozrejme Bobovi pripravím vlastnú stránku.

 

133.jpg

Fotky z Anglicka nájdete vo fotoalbume. 

Ďakujem Veronike Kurčíkovej, že mi robila na mojej ceste takú super spoločnosť a navigátorku :)

 

2. 7. 2011- Cesta do Anglicka!

Konečne sa naša Brita rozhodla, že sa bude hárať, takže budúci týždeň sa chystáme na dlhú cestu naprieč Európou dobyť Anglicko. Držte palce, aby nám to vyšlo a mohli by sme sa tešiť zo šteniatok. Samozrejme z cesty napíšem reportáž a donesieme fotky.

25. 6. 2011 - Úžasný úspech v Brne!!!

Naša Brita sa stále tvári, že ešte je skoro na návštevu Britských ostrovov, takže si so sovjím háraním dáva načas. Vôbec ju netrápi, že ja už skoro 2 týždne mám cestovnú horúčku. Dnes som však dostala úžasnú správu z Brna, lebo sa tam konala Medzinárodná výstava psov a Astorov synáčik Brixí Avoir Du Nez nielen, že dostal krásne hodnotenie, ale získal titul Najkrajší dorast celej výstavy psov!! Úžasný úspech, ku ktorému gratulujeme majiteľke Lucke, ale hlavne chovateľke Mirke!

 

brixi.jpg

Brixí a jeho majiteľka Lucka

 

brixi1.jpg

 

a tu už na stupienku najvyššom!

 

7. 6. 2011 - Čipovanie a tetovanie

Chcem upozorniť všetkých majiteľov mojich šteniatok, že od 3. 7. 2011, kto bude cestovať so šteniatkom po Európskej únii, tak bude musieť svojho psíka začipovať. Čiže ak sa chystáte so psíkom na dovolenku, tak ho nezabudnite dať začipovať a zároveň si nechať k čipu vystaviť pet passport. Je to nový zákon, tak si na to dávajte pozor. 

 

15. 5. 2011 - videoklip? :)

Nezabúdame ani na naše šteniatko z vrhu B, neodolateľnú Berry (Beatrix Potter Minebea), ktorá má neskutočnú povahu a som rada, že ju často stretávam. Ester ma dnes potešila a poslala mi tento úžasný klip, ktorý natočila :)

14.5. 2011 - Dexter a jeho premiéra na skúškach

Dexter má iba 10 mesiacov, ale už s nim začali jeho majitelia nielen výstavnú kariéru, ale už sa s ním vybrali aj na vlohové skúšky. Sú s nim veľmi spokojní aj po poľovníckej stránke, tak si trúfli na skúšky aj v takom mladom veku. Dexter síce skončil v II. cene, ale len preto, že v revíri bolo dosť málo zveri a nemohol sa naplno prejaviť. Ale posudok sa to samými 4 len tak hmýrilo. Gratulujeme! Nabudúce to bude isto na I. cenu!! Za fotky a starostlivosť sme vďační rodine pána Dušeka. 

 

dex.jpg

úplne superózna fotka!!

 

11. 5. 2011 - Ďalší článok

Moja stránka ma slúžiť na to, aby ľuďom pomohla spoznať plemeno WSS a aby im pomohla vo všetkom, s čím sú welshe spojené. Tentoraz vám chcem pomôcť pri tom, ak by ste v chove chceli použiť anglického psa. Je k tomu potrebných viacero papierovačiek, preto som o tom napísala krátky článok. Nájdete ho v menu pod názvom Chcete použiť anglického psa v chove? Budem rada, ak ten článok niekomu pomôže

7.5. 2011 - Klubová výstavá v ČR na zámku Kačina

Hoci nám sa do výstavného kalendára táto výstava nevošla, tak farby našej chovateľskej stanice hájil 10 mesačný Dexter Minebea, ktorý sa predstavil v triede mladých na svojej úplne prvej výstave. Dexter získal ocenenie Výborný 2 a komentár od fínskej rozhodkyne, že je to typický anglický welsh ma zohrial pri srdci. Ďakujem rodine Dušekovej a p. Martinovi Prokopovi, že sa o Dextera tak starajú a prezentujú našu CHS. A veľkú radosť mi urobili aj dcéry nášho Astora, keď Berry Avoir du nez získala ocenenie Výborný 2 a Besie Avoir du Nez získala ocenenie Výborný 1 a k tomu krásny titul Najkrajší dorast celej výstavy !! Ich mamička Jitřenka od Jasluvky zakončila toto výstavné ťaženie skvelým víťazstvom v svojej triede a získala Výborný 1, CAC. A "naši" psíci si tak dobre viedli pri fínskej rozhodkyni a v konkurencii 43 (!) welshov. Takže všetkým gratulujem!

 

 

dexter.jpg

Dexter pri posudzovaní

 

dexter1.jpg

Dexter a jeho druhé miesto

 

bery.jpg

Bery a Mirka pri posudzovaní

 

bessie.jpg

Oľga s Besie sa tešia zo svojho pohára za Najkrajší dorast výstavy!

 

 

 

 

 

 

1. 5. 2011 - Celoštátna výstava psov Banská Bystrica 

Do Banskej Bystrice sme šli s obavou, že tam bude pršať. Celú cestu bolo slniečko a v Banskej Bystrici celý deň pršalo. Čiže sme na výstave zmokli, ako už dávno nie. Ale aj napriek tomu som bola rada, že som stretla naše šteniatka a ich majiteľov. Hlavne kvôli tomu, že sme tam boli my, tak Banská Bystrica  mala najväčšiu účasť welshov, akú doposiaľ zažila: 11 :) Došli 3 naše šteniatka z D a A vrhov. Bol to super deň. Fotky nám Aďa urobila len z Dempseyho posudzovania, lebo potom začalo tak liať, že by to foťák neprežil. Čiže Dempseyho fotky budú na jeho stránke. Výsledky: Aretha Minebea: veľmi dobrý, Astor Minebea: V1, CAC, Ferndel Phantasia: V1, CAC, Daphne Moon Minebea: V2, Dempsey Minebea: V3. Ďakujem všetkým za prezentáciu mojej Chovateľskej stanice!

 

my.jpg

zmoknutí ľudia a psi :)

 

we1.jpg

zľava: Dempsey, Daphne a Aretha

 

28. 4. 2011 - Aretha je hviezda už známa v celom svete!!

Je známe, že Evka, majiteľka Arethy, veľmi rada fotí a robí skvelé zábery. Mám od nej celé krásne fotoalbumy, jej fotka bola uverejnená v SKJ kalendári a Aretha sa stáva slávnym psom. Dokonca ju poznajú aj v Amerike, lebo americký klub welsh springer španielov si ju vybral ako jendu z tvárí na ich každoročné trohpy predmety. Som na ňu veľmi pyšná. Tieto predmety si kupujú jednotlivé kluby  a výťažok z predaja ide na výskum liečenia chorôb u welshov (epilepsiu, dyspláziu, očné choroby).Môžete si kliknúť sem a tiež objednať tapestry s tvárou Arethy :)

http://www.wssca.com/html/supplies/suppliesGCWSSC.html

 

2011-welshie-tapestry_72.jpg

a dôkaz, že Aretha je kočka :

 

img_1244.jpg

a ešte jedno foto z oslavy narodenín :)

 

img_1891.jpg

 

 

25.4. 2011 - Všetko najlepšie vrh A!

Dnes je to presne 3 roky, čo sa narodili naše prvé šteniatka a preto si tento dátum veľmi dobre pamätám. Teším sa, že majú skvelých majiteľov a robia im radosť. Náš Astor  má za sebou výstavy, poľovné skúšky a dokonca je už otcom aj prvého vrhu s 10timi šteniatkami. Takže sa z toho veľmi tešíme. 

Takže všetko najlepšie k tretím narodeninám ešte aj Arethe, April, Alexis, Al Caponemu, Alibabovi, Ambassadorovi a samozrejme nášmu Astorovi! :)

 

girls.jpg

moje netere mu dnes pripravili krásnu a chutnú tortu :)

 

24.4. 2011 - Szilvasvárad 2011 - CACIB show

Na Veľkonočnú nedeľu sme sa vybrali na výstavu do Maďarska do nedaľekého Szilvasváradu. Organizujú tam nádhernú výstavu v prekrásnom areáli, ktorá bola perfektne pripravená. Na výstave nám robili spoločnosť Peťo s Aronom, Aďa s Arinom a Dikinom, Federika a Renáta. Perfeknté zloženie = super prežitý deň. Fotky sú vo fotoalbume Výstavy. 

Ozaj, Funny získala ocenenie V1, CAC, CACIB, BOB a kvalifikovala sa na Crufts 2012!

 

april2011hu.jpg

rozhodkyňa: Beata Petkeviča (LV)

23.4. 2011 - Daphinka na návšteve

Veľmi ma potešilo, že nás prišli na bielu suobotu navštíviť Paťa a Daphne. Daphne sme pripravili na výstavu v Banskej Bystrici a psiská si riadne zabehali. Daphne je malá "duracellka" :) 

 

daphne23042011e.jpg

Daphne má teraz 10 mesiacov

 

20.4. 2011 - Veselú Veľkú noc 2011!!

Všetci už čakáme na krásne sviatky a na ten oddych počas nich. Prajem Vám krásne pokojné sviatky a prajem Vám aby ste si tú jar naplno užili!

 

happy-easter.jpg

 

11. 4. 2010 - Desperado Minebea

A začínajú už svoju výstavnú kariéru aj naše D-éčka, čo ma veľmi teší. A začína toho byť viac ako som čakala. Škoda, že som nemohla byť aj na výstave v Ostrave túto nedeľu a nevidela som, ako sa predvádzal Desperado Minebea. Ale bol hodnotený pánom Zdeňkom Antonovičom a dostal Veľmi nádejný 1, k čomu rodinke Čermanovej gratulujem!!!

 

despi1.jpg

Despi a Gabika

 

despi.jpg

obaja v pohybe

 

 

10. 4. 2011 - Zraz WSS

V tomto roku akosi veľa cestujem, ale som rada, že sa mi aspoň na chvíľu podarilo zastaviť sa v CHS Avoir Du Nez, kde organizovali zraz WSS. Bolo to super vidieť šteniatka po našom Astorovi, ako krásne rastú a taktiež som šťastná, že som sa mohla stretnúť s Dušekovcami a vidieť "nášho" Dextera Morgan Minebea. Ešte nemá ani rok a už je z neho prekrásny chlapík. Prikladám jeho fotografiu a pár ich pridám aj na jeho stránku v Menu do Vrhu D. A MIfkovci, ďakujem za skvelé koláče, atmosféru a super zážitok! 

 

dscn3763.jpg

 

 

26.3. 2011 - Otec našich šteniatok

Už  vás viac nebudema naťahovať. V júni ideme s našou Britou na krytie do Anglicka do chovateľskej stanice Nyliram. Touto cestou ďakujem aj Jane Graham, že nám psíka menom Pennylock Rhys Over Nyliram JW ShCM dovolila použiť v chove.V rubrike šteniatka sú všetky informácie o psíkovi, s ktorým budeme kryť. Rhys má predkov s poľovníckymi vlohami, je úspešný aj na výstavách. Ak máte záujem o šteniatko zo spojenia Brita x Rhys, ozvite a mi. 

 

rhys.jpg

 

 

22. 3. 2011 - Norbert

Včera som mala zážitok, na ktorý človek v živote nemôže zabudnúť. Pomáhala som na svet krásnemu a dlho očakávanemu žrebčekovi Norbertovi na svet. Narodil sa o 20:10 a o hodinu a pol stál na nohách a pil mliečko. Je nádherný a verím, že z neho bude krásny skokový kôň.

 

 

noro.jpg

 

 

21. 3. 2011 - konečne...

Konečne som doma, lietadlá pristáli bezpečne, takže som dnes napísala aj reportáž z výstavy Crufts 2011. Reportáž je v rubrike: Reportáže z výstav WSS. Nahrala som aj fotky a postupne ku článku, budem pridávať videá jednotlivých psov. Nahrávanie trvá dlhšie, tak prosím ešte o trpezlivosť.Fotky nájdete v samostatnom fotoalbume, v rubrike Výstavy

13. 3. 2011 - Crufts 2011!

Dnes sa skončil asi najkrajší kynologický zážitok, aký som v svojom živote mala. Bola som v Birminghame zažiť atmosféru Crufts. Urobila som stovky záberov a videí, taktiež Vám chcem prostredníctvom reportáže, priblížiť túto krásnu show. Prosím len o trpezlivosť, lebo hneď odlietam do Frankfurtu a prídem až o týždeň. Takže potom všetko dám na stránku. Zatiaľ gratulujem Johnovi Thirlwellovi a jeho psovi Gregovi  k BOB na Crufts 2011!

 

greg.jpg

..a samozrejme krásnemu Flat coated retrievrovi Jetovi k jeho víťazstvú BEST IN SHOW CRUFTS 2011!!!

 

jet.jpg

3. 3. 2011 - Welsh SOS!!!

Dnes som dostala email s prosbou o pomoc pre nájdenie nového domova pre psíka meno Beny, je to welsh spinger spaniel, asi 3 ročný  a majitelia ho opustili presne na Štedrý Deň. Ak by ste mali niekto záujem si ho adoptovať, alebo viete o niekom, kto by mal záujem o dospelého spoločníka, viac info v rubrike Welsh SOS!

aktualizácia 13.3. 2011 :Tiež Vás môžem informovať, že Beny si našiel svoj nový domov a je o jedného opusteného welsha menej! Hurá!!! 

beny.jpg

27. 2. 2011 - Slnko, konečne!

Konečne včera po hnusných mrazoch, zime, vyšlo slnko a na teplomeri už nebolo znamienko mínus. Naše psiská si to riadne užili a večer zakončili skvelým výletom do lesa. Podarila sa mi krásna fotka, ktorá vyjadruje výrazy všetkých mojich psov :) Proste, moje zlatíčka.

 

welshies.jpg

No a ešte jedna fotka, ktorou ma šokovala Veronika, ktorá je majiteľkou "nášho" Dempseyho Minebea. Sfotila ho v postoji, ktorý sa mi veľmi páči. A som vážne pyšná, že taký psík, pochádza z mojej maličkej CHS. Dúfam, že aj naďalej sa bude pekne vyvíjať. Teraz má 7 mesiacov.

 

dempsey.jpg

22. 2. 2011 - Brita má 5 rokov!

Včera 21. 2. 2011 mala Brita narodeniny a oslávila svoje 5te narodeniny. Ten čas letí veľmi rýchlo a Brita za tie roky mala 3 krásne vrhy a ešte jeden vrh nám snáď dá. Je to zakladateľka našej chovateľskej stanice a za nič by som nevymenila jej skvelé zdravie a skvelé poľovnícke vlastnosti. A hlavne to, aká je skvelá matka. Som veľmi rada, že sme si vybrali práve ju. Dúfam, že nám  bude robiť radosť ešte dlhé roky! 

 

brita.jpg

20.2. 2011 - Prešovská výstava v Košiciach

Cez víkend sme šli podporiť ďalšiu výstavu na východe Slovenska ako správni východniari. Trošku nás šokovalo, že sa 2 týždne pred výstavou, výstava presťahovala z Prešova do Košíc. Ani by to tak nakoniec nevadilo, keby v hale Cassosport nebola taká desná zima. Ale nakoniec som zvládla účasť aj v piatok, aj v sobotu. V piatok som vystavovala beagla Tim Sun Neptun, skôr to bolo len kvôli skúsenosti, ako kvôli výsledku. A v sobotu som vystavovala len Astora a asistovali nám Evka s Arethou a Ester s Beatrix. Na výstave sme mali zvláštnu zhodu, všetky naše 3 welshe  dostali krásne posudky a hodnotenie veľmi dobrý :)Ďakujem babám, že prišli.  A veľmi ma potešilo, že sme sa stretli s Astorovým synáčikom Benym Avoir du Nez a mohli si poklebetiť s jeho majiteľkou. Už to vidím na skorú návštevu Košíc. Fotoalbum s fotkami v sekcii výstavy

 

dsc_0980.jpg

8. 2. 2011 - 2 medzinárodné výstavy v Brne

Máme za sebou víkend na ktorý som sa tešila, lebo sme stretli na výstave v Brne kopu známych, priateľov a spoznali sme krásnych psíkov. Dokonca sa už vystavovali 2 Astorove dcérky, ktoré obe dostali ocenenie Veľmi nádejný. Bola som na ne obe pyšná. Astor sa predviedol v triede pracovnej a Funny v triede mladých. V sobotu bola výstava, ktorú rozhodoval rozhodca Bertil Lundgren zo Švédska a z jeho rozhodovania asi nikto nadšený nebol. Na túto sobotu sa pokúsim rýchlo zabudnúť. Astor síce dostal ocenenie Výborný, Res. CAC (gratulujem Bondymu od Křetinky, víťazstvo nad nami si zaslúžil) a Funny ocenenie výborná, ale to čo mi povedal rozhodca počas výstavy, bolo pre mňa fakt čudné. Takže k nemu už asi viac nepôjdeme s našimi psami. V nedeľu rozhodoval nórsky rozhodca Per Iversen a to bola už iná káva. Astor dostal výborný 2 a Funny výborný 1. A krásne posudky. veľmi si jeho posudky cením, hoci viem, že nie je chovateľom welshov. Fotky z výstavy dáme do samostatného fotoalbumu.

V pondelok sme ešte v Trnave absolvovali všetky vyšetrenia očí, aké dnes môžu welshe absolvovať. Astora a Funny skontroloval pán MVDr. Miroslav Faga a zistil, že nemajú žiadne dedičné choroby ani vady. Toto bola najkrajšia správa z celého víkendu. Pán doktor je veľmi milý a  skvelý veterinár, takže mu za jeho služby ďakujeme. Výsledky testov budú mať psíky v svojich profiloch.   

 

astor.jpg

Astora predvádzala moja sestra Jana

 

funny.jpg

a Funny v svojej plnej kráse takto krásne pózovala rozhodcovi

 

28. 1. 2011 - Manchester Dog Show Society

Sledujem trošku dianie aj na welsh svetovej scéne a veľmi ma potešili výsledky z prvej veľkej výstavy v Anglicku - v Manchestri 20-23.1.2011. Konkurencia medzi welshami bola neskutočná a kvalita psov vysoká, preto ma potešilo, že BOB (víťaz plemena) vyhral môj obľúbenec Ferndel Aaron Macgregor a týmto gratulujem Johnovi k jeho výhre. 

 

manchester-top-winners-2011.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 za fotku ďakujem Julie Revill

vďaka skvelej technike si môžete pozrieť skvelé predvedenie v záverečných súťažiach. Ak chcete vidiet iba welsh predvedenie, dajte si 8:00 minutu: 

www.youtube.com/watch
 

a výsledky celej výstavy vo welsh plemene sú tu: 

www.highampress.co.uk/manc/spanws.asp
 

 

 

24. 1. 2011 - poľovačky...

 

Už dlho sme nezverejnili žiadnu fotku z poľovačiek a tatkovi sa v mobile nakopili. Fotky sú slabšej kvality, lebo ich tato fotí iba mobilom (nedonútim ho nosiť do lesa foťák), ale som rada, keď zveční každý úspech našich psov. Fotky sú ešte aj  spred Vianoc...

 

04012011109.jpg

Astor a jeho prekrásny úlovok

14012011112.jpg

04122010100.jpg

po úspešnych  spoločných poľovačkách

14. 11. 2011 - D-éčka nám rastú

Vonku je hnusné počasie, ani zima, ani jar a naši psy buď poľujú, alebo sa motajú okolo koní. Teším sa, že môžem sledovať ako rastú šteniatka z posledného vrhu a teším sa, že sú zo dňa na deň krajšie. Táto Dempseyho fotka je úplne úžasná :)

 

dempse_januar2011.jpg

 

3.1. 2011 - Desperado Minebea

Tak a je tu rok 2011. Prajem Vám všetkým veľa zdravia, pokoja a radosti. Archív noviniek z roku 2010 som dala do Menu do rubriky Archív.

Dnes mi urobili radosť Evka Skovajsová a Gabika Čermanová, keď sa stretli a urobili mi fotky Desperada a Arethy. Desperada som nevidela, odkedy od nás odišiel, takže ma tieto "pezinské baby" veľmi potešili. Toto je "náš" Desperado :

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Legal + pelo post

DonaldFum,12. 7. 2022 23:49

nada de especial
_________________
handicap nas apostas desportivas - https://10-online-cazinos.site pegue um bГґnus de cassino